diumenge, 24 de gener del 2010

Immigració, Vic, política, vots i cohesió

Vic sempre havia estat una referència en polítiques d’immigració i a partir d’ara serà una referència per aquells que de l’immigració només els interessa treure redits electorals.
Tothom que treballa en polítiques d’immigració sap que el registre d’empadronament no és el culpable dels mals d’immigració, si hi ha pisos patera o hi ha gent que cobra per permetre empadronar en apartament turístics, la solució no és prohibir l’empadronament a la gent sense papers. És com si ara l’Ajuntament de Girona prohibís l’empadronament als nens, per així evitar que els pares els empadronin a cases de parents o amics per escollir l’escola a on volem anar i no a la que els toca. No solucionarien el problema i deixaríem els nens sense escola.
Els partits del tripartit de Vic (CIU, PSC i ERC), no han estat a l’alçada del moment, qüestions com l’immigració cal tractar-les amb debat si, però també i sobretot amb consens i en èpoques de crisi econòmica més, segurament el debat ha anat més enllà d’a on volien arribar, per evitar el creixement de l’Anglada a Vic, que en part ho poden haver aconseguit, l’hi han fet la campanya al conjunt de Catalunya. I mentrestant algunes de les direccions catalanes d’aquests partits, tots ells signants del Pacte Nacional per l’Immigració, xiulen com si a ells no els anès la cosa, perquè no han tingut la mateixa contundència que amb el magatzem de residus nuclears a Ascó.
La política no és pot reduir a vots només, hi ha qüestions de més llarg recorregut que han d’estar per damunt del redit puntual. La política te una funció també d’avantguarda, de pedagogia, de cohesió, de construir camí,... i de vegades no s’ha de dir només el que la gent vol sentir en aquell moment, així pots gestionar el present i continuar en el poder o tenir un creixement, però no es construeix el futur.
Si hem de fer novament el debat de l’immigració el fem, però sobre problemàtiques reals, i amb la voluntat de crear consensos. Les societats han de crèixer en progrés i cohesió social, són aquestes les que després seran més prosperes i competitives econòmicament i el repartiment de la riquesa arribi a tothom, vinguin dels Nord o del Sud.

Nota: m’agrada l’article d’en Carles Campuzano

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pel text. M'ha agradat escoltar paraules de seny i de valor. Alfons Jiménez.

Anònim ha dit...

Només diré una cosa:

- Deixeu de basar els vostres comentaris en prejudicis, i abans de dir res aneu al barri del remei de Vic, i de seguida veureu la situació DESASTROSA que hi ha en aquell barri. Jo hi vaig estar visquent uns anys, mai he sigut racista, però la situació és desesperant, i realment la inmigració fa viure amb POR a la gent d'aquest barri, i us ho puc ben assegurar. Per tant, abans de parlar i dir tantes tonteries, abans haurieu de veure la situació que realment hi ha, i de seguida compendreu com partits polítics tant nefastos com PxC estan a punt d'entrar a la alcaldia de Vic, ja que la gent s'esforça molt en demostrar l'ho comprensibles i Anti racistes que son, però en canvi la gent del país se'n va del Remei com si l'hi fes fàstic, a més dels vots que rep PxC (dels quals s'incrementen exponencialment amb els anys). La situació a Vic se'ls hi ha escapat de les mans, i la inmigració està portant innumerables problemes a aquesta ciutat, això no és un comentari racista, és la PURA REALITAT, us ho diu una persona que hi ha estat visquent, i ha vist la realitat de la situació. Deixeu de fingir d'una vegada, i mostreu la vostre realitat.