diumenge, 28 de juny del 2009

I després de l’estiu que?

Ja tothom dona per fet que l’estiu alentirà la crisi econòmica, que si el repunt de la construcció amb el plan E, que si la campanya turística, alguns fins i tot ja comencem a parlar de si hem tocat fons.
Però per desgracia la realitat és molt tossuda, i si deixem de mirar algun dada positiva aïllada que és possible com l’aturada de la baixada de l’atur, podem arribar a dir que per desgracia és temporal tant per l’inicií de la temporada turística, com també per les contractacions del plan E amb data de caducitat a curt termini, així també que s’ha no renovat amb excés contractes temporals que ara s’adonen de que són necessaris.
Al mateix temps ens trobem amb l’altra realitat, que ens fa veure que aquestes dades poden ser un miratge, durant el mateix període l’atur en l’industria ha seguit creixen, els ero’s de suspensió temporals segueixen i estant augmentant en el sectors de serveis, i sobretot el gran problema de la crisi que és la liquiditat segueix igual i per tant les empreses cada cop estant més escanyades i amb el perill real que bona part d’aquest expedient de suspensió temporals és converteix en acomiadaments.
Per tant podríem està entrant en un estadi encara pitjor de la crisi, la violència de la crisi afectant de manera directa als treballadors va començar l’octubre de l’any passat i allò que la va provocar encara no està solucionat, si no hi ha solució ràpida la tornada de l’estiu potser igual o més de violenta que la tornada de l’estiu de l’any passat.

4 comentaris:

joan ha dit...

Després de l'estiu , serà igual que sempre, els rics més rics i els altres sense res!

joan ha dit...

Després de l'estiu , serà igual que sempre, els rics més rics i els altres sense res!

Anònim ha dit...

Després de l'estiu què ... els millors desitjos, sense dubtar.
Però tocant de peus a terra, si la cosa no millora, crec que ens tocarà reclamar amb més força i ganes, una implicació més gran del Govern, més inversió en infraestructures, hospitals, residències, centres de dia, llars d'infants..., per a generar ocupació, riquesa econòmica i una millora de l'estat del benestar; i, a més, un control més acurat del sector bancari.

maria ha dit...

Demà hi haurà les dades de l'atur !
un 3% menys per tant una alegria minuciosa ja que a partir de setembre i octubre tornarà a pujar i seré una bona clatellada.