dimecres, 13 d’abril del 2011

Exemple real de la retallada a la sanitat

Tarragona, 12 abr. (EFE).- Un pacient que havia de ser operat ahir d'una hèrnia discal a l'hospital Joan XXIII de Tarragona va ser enviat a casa "per falta de quiròfans i de personal".
Segons publica avui "Diari de Tarragona", el pacient, Antonio García, havia de ser operat ahir d'una hèrnia discal, i per això va ingressar diumenge i va seguir el procés preoperatori però, en arribar el moment d'entrar en el quiròfan, i una vegada ja l'havien rasurat, va ser enviat a casa.
"Donades les circumstàncies actuals del sistema (falta de quiròfans i de personal) no hem pogut complir amb la nostra intenció d'operar el pacient perquè hi ha pacients amb lesions oncològiques i mielopàtiques de més urgència", resa l'informe d'alta lliurat a García, en el qual el centre es disculpa per aquest fet i l'informa que pot presentar una queixa en el full de reclamacions.
També en aquest full que li van lliurar se li suggereix que reclami per "avisar els gestors corresponents de l'estat actual de l'hospital".
El pacient, un reusenc de 58 anys, ha mostrat el seu malestar amb les raons esgrimides pel centre perquè la seva operació, conseqüència d'un accident de trànsit sofert a l'octubre passat, estava programada abans de les retallades anunciades pel Govern.
L'Hospital Joan XXIII, que li ha ofert la possibilitat que s'operi el 3 de maig, ha declinat qualsevol comentari sobre aquesta notícia.
La retallada plantejada pel govern català al Joan XXIII de Tarragona suposa una disminució del 18 per cent en el seu pressupost, la qual cosa es traduirà en uns 250 acomiadaments i en el tancament de plantes i de quiròfans a les tardes.
Les retallades s'estan notant ja en les ampolles d'aigua, que ja no es lliuren als pacients, en la limitació a tres al dia del nombre de bolquers o en què sis dels dotze ascensors han deixat de funcionar, segons fonts sindicals. EFE

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Una vergonya!. O obrim els ulls, o no sabrem en poc temps, el que significava l'Estat del Benestar. Ens tocan els 3 pilars més importants que tenim SANITAT, ENSENYAMENT I JUSTICIA. I deien que el tripartit ho feia malament??. Núria.

Anònim ha dit...

Indignant!

El meu professor de Dret Polític ens deia que amb la caiguda del mur del Berlín, desapareixeria l'Estat del Benestar. I així està succeint. Els polítics no pensen en com augmentar els ingressos, sinó que els redueixen (impost de successions, p ex.) i només troben sortida en la reducció de despeses en els pilars del nostre Estat del Benestar.

Per altra banda, afectant les retallades a Justícia també ens carreguem l'Estat de Dret: qui ens protegirà de les injustícies si l'administració de Justícia està encara més saturada?

Crec que els governants han trobat la solució: sembla que atacant l'Administració, es retalla als funcionaris i això no està mal vist pel poble. Però aquesta Administració, el seu bon funcionament i, per tant, els seus treballadors i treballadores, són els que ens asseguren l'Estat del Benestar i l'Estat de Dret (pilars de la nostra Constitució).

I com sempre els més afectats, les classes menys afavorides.

Serem capaços de mobilitzar-nos i deixar de mirar impassibles? Què li passa a la nostra mirada que no se sorprèn i no ens fa passar a l'acció? Què ens han de fer més?

Ja n'hi ha prou!!