diumenge, 25 de març del 2012

29M: Ens silenciaran, però no ens callaran

Ens silenciaran, però no ens callaran

Hi han dues actituds molt clares per anar contra el sindicalisme el desprestigi o intentar silenciar-nos. I en aquesta vaga general estem patint les dues.

La primera ja es coneguda i encapçalada pels intereconomia, desprestigi dels dirigents, acusacions sense fonament de les subvencions. Amb un objectiu molt clar el que no es pot controlar s’ha d’eradicar.

La segona és més nova i principalment esta encapçalada per Manel Fuentes al matins de Catalunya Radio, i es tracta de silenciar aquelles idees que no es comparteixen. L’exemple més evident és que des de que es va aprovar la reforma laboral i posteriorment convocar la vaga general, els sindicats no han estat convocats a poder explicar el perquè no a la reforma i si a la vaga general, ara això si mentrestant els seus opinadors/es criticant a tort i a dret. Això està passant en una radio publica i catalana. Per tant també existeix un altre brunete més fina però amb actituds igual de poc democràtiques.

Nosaltres no neguem la legitimitat, ni representativitat democràtica de ningú, ni els seus vots, però ells si neguen que la representativitat democràtica dels més de 50.000 delegats a les empreses que els han votat més de 800.000 treballadors. La democràcia és el reconeixement i el respecte democràtic cap a tothom, fins i tot des del més profund desacord. El Manel Fuentes esta fent el mateix que el Mariano Rajoy negar-se a parlar amb els sindicats.

Però tot i així, la vaga general segueix endavant amb reunions informatives a les empreses i a la societat en general, amb el tu a tu amb amics i familiars, al twitter i al facebook, fins i tot amb empresaris que reconeixen que la reforma no ens farà millors.

Ens tancaran els micròfons però no ens callaran. Nosaltres com sempre empresa a empresa i poble a poble i persona a persona, i aquest cop també xarxa social a xarxa social,... expliquem les nostres raons i convencem, ni insultem ni silencien com fan els poderosos amb el seus mitjans de comunicació. quins en tenia que dir que anys després caldria tornar demanar llibertat d’expressió i als mitjans públics també.

Com deia Josep Ramoneda “La vaga general donarà una bona imatge d'Espanya si es un èxit, perquè voldrà dir que no claudiquem" i com cantava Lluís Llach “farem del silenci paraules”.

El 29 de març serà un dia de llibertat, al mati les fabriques i les carreteres buides i a la tarda els carrers plens de gent, cridant per la llibertat i la dignitat a la feina, a nosaltres la gent normal els nostres no ens podran dir: Tu no vas lluitar per mi, ara d’altres que és creuen poderosos hauran d’abaixar el cap de vergonya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Catalunya ràdio tenen un comitè de CCOO , Què fa aquest comitè ? o la gent de CCOO, no es mouen?