dijous, 22 de febrer del 2007

Habitatge: del dret al malson

Dels grans problemes actuals, el d’habitatge és dels més importants cada cop el preus són més alts i els tipus d’interès també i per tant les hipoteques. El nivell d’endeutament de les famílies cada cop és més alt, en concret dels més alts d’Europa, en cap moment espero que aquesta situació acabi malament, però l’alentiment de l’economia, el índex de precarietat laboral i la destrucció de treball estable, són indicadors que no fan tenir una visió positiva del resultat futur.

El que hauria de ser un dret per tothom s’ha convertit en un malson, el tenir un accés a l’habitatge d’acord amb el teus ingressos. Uns lloguers tant o més cars que les hipoteques, hipoteques que s’han convertit en lloguers per tota la vida, o passar a heretar un habitatge a heretar una hipoteca.

Cal aturar l’especulació del sòl, encara que no ser si hi som a temps, cal potenciar el lloguer per damunt de la compra, i en aquest àmbit políticament es poden fer coses tant fiscals com de creació d’un gran parc de lloguer públic i privat, cal que els ajuntament aturin els creixements desmesurats que actualment hi han. En conclusió cal passar de la reivindicació i el discurs fàcil a l’acció política i legislativa. Cal que l’habitatge torni a ser un dret i no un malson i un patir per poder trobar habitatge i després poder-lo pagar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

24 de març manifestació pel dret a l'habitatge

http://bcn.vdevivienda.net/2007/02/15/por-primavera-seguimos-en-la-calle/

Anònim ha dit...

L' HABITATGE ÉS UN MALSON NO NOMÉS PELS JOVES COM REIVINDIQUEU ELS DE LA UGT, TAMBÉ PER GENT SEPARADA, SOLTERA, PER PARELLES AMB SOU BIXOS I UNA COSA ES VIURE EN UN PIS PETIT, MERDÓS I POC ACOLLIDOR ALS 20 ANYS I L' ALTRE ALS 50.