diumenge, 18 de febrer del 2007

Joan Roca i Ferran Adrià, mestres de l’art de la cuina

Durant aquest dies a Girona s’està celebrant el fòrum gastronòmic, i avui a la tarda, tot i el sofà, la lectura i la pluja de capvespre. Finalment i quedat amb l’Albert per anar a la conferència que han realitzat en Joan Roca i Ferran Adrià conjuntament i per primer cop.

Surts de l’acte tenint la sensació d’haver estat durant una hora i poc més, escoltant i veient dos mestres i dos genis. Mestres perquè el llenguatge planer i directe apropa i ensenya la cuina a aquells que ens agrada la cuina, cuinar i aprendre. I genis pel prestigi que tenen i amb la cuina practica d’avui han demostrat.

La cuina d’aquests dos gironins és un exemple d’esforç constant per aconseguir la màxima innovació, amb el màxim respecte als orígens de la cuina: una taronja, un espàrrec, una gamba, xocolata, oli d’oliva, iogurt,.... aquest són alguns dels productes que amb total senzillesa amb transformat en joies de la cuina i el plaer.

Tots just fa 9 anys que em vaig iniciar en el món de la cuina, fins llavors com explico sovint la meva especialitat era el frankfurt. El gran descobriment meu és la cuina; com un art, com un espai de pensament i creació, com un plaer: el de crear i compartir la terra i el mar per disfrutar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

les demostracions van ser magistrals, ara el ferran adrià parla pitjor el català que el montilla de polonia

Anònim ha dit...

A veure quan ens demostres les teves arts culinaries

Anònim ha dit...

Descobrir la cuina vol dir que has descobert tambe l' art de compartir el teu temps.
Cuinar es important per poder compartir el resultat . El producte final es comparteix amb il.lusio i sobretot es comparteix el temps , la taula, l' espai i la conversa. Genial , el teu descobriment.

Anònim ha dit...

Frankfurt, amb iogurt de maduixa amb coulis de xacolata a la mostassa!
ummmm!
Ja salivem!

J.

Anònim ha dit...

La cuina com art pels mestres que refereixes, sense dubte. Creativitat, elaboració acurada i sobretot saber transmetre i compartir aquests coneixements. Pels aficionats ens serveix com evasió i plaer, pel que espero poder compartir cullerots ben aviat.

Anònim ha dit...

A veure si aconseguim una bona colla gastronòmica i compartim cullerots tots.