dissabte, 12 de setembre del 2009

Entre l’11 i el 13

Les diades que sempre han tingut més mobilització, visualització mediàtica i en els darrers anys més moviment a la xarxa, són aquelles que normalment dels Monegros enllà tenen l’encert d’equivocar-se democràticament i plantejar alguna retallada i alguns excessos verbals.
I aquests any ha estat un d’aquests i per partida doble, per si no en tinguéssim prou amb l’amenaça del Tribunal Constitucional de retallar l’Estatut que Catalunya va votar amb referèndum, i per tant trencant el principi bàsic de la democràcia, com pot ser que una llei aprovada per dos parlaments i votada en referèndum un quants jutges jutgin políticament una llei.
Però per si no fos poc les espanyes més profundes estan muntats en colera per a Arenys de Munt, i poble del més de 900 que hi ha a Catalunya, decideixen fer una referèndum sobre si és vol la independència. És a dir, si votem, votem malament però millor si no votem.
Està clar que entre l’11 i el 13 l’ambient nacional aquest dies està ben calent, i que evidentment la millor resposta, és la resposta pacifica, democràtica i serena, i que no podem anar bé si de cada pas és creen aquests debats d’enfrontament que no porten enlloc.
Després de l’11 i el 13 vindrà el 14, i espero que aquest sigui de reivindicació i construcció diària, ja que l’11 commemorem però la resta de l’any es quan hem de construir un país més just i més lliure.
M’agradaria un 11 de setembre a on commemorem, reivindiquem per nosaltres mateixos, sense necessitat que la brunete mediàtica sigui un dels agents que més mobilitza ja que amb aquestes dinàmiques sembla que anem a batzegades, i a batzegades difícilment podem construir el país.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Entre l'11 i el 13 ens vas deixar

Abans de l'11 vas decidir que no valia la pena continuar i no vas deixar actuar als metges i màquines

Tu, la gran lluitadora
Tu, la positiva
Tu, la que sabies trobar el punt divertit als teus problemes
Tu i els teus acudits
Tu que ens feies riure en els bons i mals moments
Tu i la teva rialla contagiosa
Tu, el nostre exemple per tirar endavant

No vam arribar a temps
El temps i la nostra escala de coses a fer
Em pregunto què és el més important,què no haig de descuidar en el camí

Entre l'11 i el 13, i després del 13, tots els dies, continues amb nosaltres, Tina