diumenge, 26 de setembre del 2010

vaga general (8): Buidem les empreses, omplim els carrers

Ja hi som, el proper dimecres 29 S serà un acte de democràcia en estat pur, els treballadors ens manifestem les nostres opinions a les urnes i també mobilitzant-nos en contra les polítiques laborals i econòmiques que considerem injustes, la vaga general és una de les expressions més pures de democràcia, renunciem a un dia de salari, per construir un futur millor.
Durant aquest mesos des de la convocatòria de la vaga general, hem aconseguit explicar la reforma laboral que els mitjans de comunicació i el poderosos econòmics i polítics han silenciat, perquè si la gent sabia de manera clara els continguts reforma segur que s'afegiríem a la vaga, perquè cap televisió pública o privada no han realitzat cap debat per explicar els continguts,...
Però el veritable poder està en la gent sense cognoms coneguts, que cada dia va a treballar, el poder humil de la dignitat, de la gent que tot i les dificultats per arribar a final de mes el 29S farà vaga, perquè vol aportar el seu gra de sorra per que el treball sigui digne per a ell i pels seus fills.
Cal l'ultim esforç, totes les hores que queden són que seguir explicant el continguts injustos dura reforma i que cal anar a la vaga per canviar-los, com vam fer amb Gonzalez i Aznar, Zapatero també tindrà que rectificar, perquè cada cop que l'expliquem una persona més afegeix a la vaga.
Davant de l'imposició de la reforma feta amb nocturnitat i seguint els dictats dels poder econòmic i empresarials, la nostra vaga general serà la vaga del convenciment, nosaltres convencem, no imposem.
El 29S al mati la majoria silenciosa buidara les empreses per mostrar el nostra rebuig, i a la tarda aquesta mateix majoria mostrarà que som molt més dels que ells volen i diuen i omplirem els carrers de gent humil que diu així no, aquest no és el camí.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo proposo que tanquin totes les empreses privades i que l'administració ens contracti com a funcionaris. Vull treballar 35 hores a la setmana. Tenir 2 mesos de vacances i jubilar-me als 60 anys amb només 30 anys treballats a l'administració. Jo vull això. M?ho pots oferir Camil? Si és així faré vaga.

Andreu ha dit...

Camil , què cobres tu? jo no em puc permetre fer vaga. soc funcionari pero em van treure 170 els cabrons, a on van a parar aquests diners? Ho sabeu? Fer vaga és fer la rosca al poder i als sindicats que viviu de subvencions!

Anònim ha dit...

Andreu tens un sou d'uns 3.500 euros per treballar 35 hores, dos mesos de vacances, 14 pagues i jubilació amb el sou màxim. Et queixes per perdre 170 euros. Quin morro. A la meva petita empresa m'ha caigut la facturació un 40% i no em queixo, ja que no tinc a qui reclamar.

Carles ha dit...

Hola Camil ja se que de sindicalista només en tens la feina, tot i que crec que la fas be no hi estic d'acord.
Voldria que m'expliquessis perque sempre el culpable de tot es l'empresa, pel que tinc entés la vaga es contra el govern no contra l'empresa, però el lema es "buidem l'empresa" aixó vol dir saquejar-la encara més, que no n'hi ha prou amb l'estat, autonomia, ajuntament, bancs, crec que esteu fen una mala campanya que no ajudarà als treballadors, sino que fareu augmentar més l'atur, però realment us importa el treballador o feu com el govern que només us importeu vosaltres mateixos.
S'ha de passar d'un 8-9% d'atur a un 20% per sortir al carrer, o es que primer s'ha de guanyar peles amb els ERES (quan es 240.000.000 d'euros en tres anys sense tenir en compte moltes coses que vol dir que es molt més)i quan ja s'han guanyat fer veure que es fa quelcom pel treballador.
Si tant bons sou i tant els defenseu perque cobreu al pobre treballador que ha quedat sense feina i passa a cobrar de l'atur.
Prou d'hipocresia sindical, ajudeu a l'empresari a crear llocs de treball i el pais tirarà endavant, prou de possar pals a les rodes en benefici propi (que no del treballador) alló que tant acuseu a l'empresari.

El lema hauria de ser buidem els carrers, omplim les empreses.

Maria ha dit...

El dia 29S, buidarem l'empresa, sí, i omplirem els carrers, per a dir-li al Govern que així no, que retallant drets laborals als treballadors i treballadores no aconseguirem sortir de la crisi, per a dir-li al Govern que cal una altra reforma, en una altra direcció.
Buidarem l'empresa aquest dia perquè el Govern faci marxa enrera a aquesta reforma i així, aconseguir omplir les empreses de treballadors i treballadores amb un treball de qualitat, no en precari i buidar els carrers de gent en situació d'atur.
Carles, el teu lema, és capciós, un "lema trampa": buidarem, per arribar, a posteriori, a omplir, sense retallades.

Carles ha dit...

Maria sense ànim de ofendre crec que tens una visió de la situació dirigida (sindicat) i poc realista, segurament ets treballadora i probablement afiliada a un sindicat (cosa que respecto totalment) però realment creus que portant a les empreses al límit del soportable es crearan llocs de treball ?
Sense empreses no hi ha treball o es que no en sou conscients.
Sense treball no hi ha drets que valguin.
Sóc treballador però realista i intento tocar de peus a terra, l'època de joventut i de fer volar coloms ja m'ha passat.
Els membres dels sindicats també han de viure i aquesta es la seva empresa, per tant, han de vendre el seu producte i com els advocats el litigi es la seva font d'ingressos.
Espanya es un pais en què el més important es si la Belen Esteban esta be o malament, amb aquest nivell cultural, es molt fàcil fer creure a la gent que tot va contra ells.
Pensa que un pas enrera en aquests moments pot significar no tornar agafar el tren ni d'Europa ni del mon, però sembla que aixó es igual el més important es fer la vaga i estigmatitzar a l'empresa i el govern (que realment ho fa molt malament).
M'agrada que discrepem en alguns conceptes, per tant, suposo que amb la resta del meu comentari anterior hi deus estar d'acord, o del que no interessa no s'en parla.

Maria ha dit...

Carles, amb tot el meu respecte, discrepem gairebé en tot, però continuo dient-te que els teus comentaris són capciosos i polèmics ... de l'estil dels programes que critiques, tipus Belén Esteban, ... i que, personalment respecto però obvio, potser perquè el meu nivell cultural sigui "un altre" i per, tant, abans de deixar-me convéncer m'informo prèviament.
No vull portar la meva empresa al límit, reconec els esforços de l'empresària perquè les coses funcionin i la defenso quan cal, no més vull exercir el meu dret a la vaga, un dret constitucional fonamental.
Perdre el tren cap Europa o cap el món? Si agafar-lo significa una llibertat més gran per a l'empresari per a modificar la jornada laboral o reduir els salaris dels treballadors/es, facilitar i abaratir l'acomiadament, en definitiva, perdre treball de qualitat per treball en precari, jo el vull perdre.
Crec que cal inversió, formació, estabilitat, qualitat en la producció, millorar el valor afegit de la nostra producció per a sortir de la crisi i crear treball i d'això la reforma no en parla, al contrari.
Carles, aquest és el meu tren, i sóc realista. Aquesta reforma no crearà treball, sinó precarietat. Respecto les teves opinions, però discrepo gairebé en totes ... no m'has convençut.

Mario de Caixa Penedès ha dit...

CAMIL I MARIA !Per que segur que sou amics, els arguments són els mateixos, totalemnt dirigits!Com s'enten que si tan defenseu els treballadors no conecteu amb ells, a les caixes i bancs només van fer vaga els quatre delegats que teniu a sou en el sindicat i aqui ni van aparèixer,però això sí els he vist (en foto) fent de piquets per mercabarna,en els ajuntaments ni un 10 %, en comerços si no haguéssiu espantat a les entrades, ningú hauria tancat. A les empreses grans eren pactes d'hores que vau negociar o la gent es va agafar dia lliure o hores sindicals i si no,ja veure-ho a qui li han retallat la nòmina el proper mes.Vergonya.

maria ha dit...

Per la mateixa regla de tres, el Carles (ho sento Carles) i tu sou amics i esteu dirigits ja que els vostres arguments són molt semblants...
Els meus arguments surten possiblement de la meva formació, professorat, vivències i experiències, i que comparteixo amb moltes altres persones.
Et recomano que consultis altres fonts d'informació, llegeixis algun article, de tant en tant, dels professors universitaris Juan Torres López, Vicenç Navarro, Miren Etxezarreta, Fernando Luengo, ... no et faria mal i crec que podria donar-te una altra perspectiva, sense voler dir que siguin veritats absolutes i sense voler dirigir-te, tot és opinable. Tens el teu dret a escollir, però crec que poden ajudar-te a obrir-te a altres opcions ideològiques i entendre que no estic sola en aquest camí.
Sí que crec tots els que tenim aquesta visió de la situació i que considerem que amb aquestes retallades no sortirem de la crisi, hem de seguir treballant per arribar a més gent, però sembla que ara per ara la polèmica i l'atac vén més.
El meu compromís, seguir treballant per aconseguir-ho.

Mario ha dit...

Molt bé Maria, però que me'n dius que en la caixa on treballo ningú us seguís i no hi havia ni informació, però resulta que m'he informat i a les altres caixes i bancs tampoc! Ni a " la Caixa", va arribar al 5% el seguiment. Perque les persones que venen de part del sindicat es dediquen a fer vacances , a tenir moltes hores lliures i sobretot a treballar poc i per això heu perdut la credibilitat i només us queda la de la gent sense formació . Si ets professora , en el teu sector, en educació, tampoc diem que fou molt estens el seguiment.Per tant o canvieu o teniu poca raó.

maria ha dit...

Be, Mario, continua formant-te i informant-te amb Intereconomia, Cope, Aida Nizar, Belen Esteban,... per a no deixar-te enganyar, que jo continuare en la linia del meu comentari anterior, si mes no per a que m'enganyin els que, segons tu, no tenen credibilitat... Tinc molt temps lliure (tambe, segons tu) ,-)