dimecres, 15 de febrer del 2012

En dos trimestres et retallen el sou, en tres t'acomiaden

La constatació que la reforma laboral del 2010 com a model a fracassat, la reforma laboral han augmentat els acomiadaments per causes objectives, és a dir els d’indemnització de 20 dies per any treballat, han augmentat el ERO’s a nivell absolut de xifres del 2009augment de la contractació temporal a nivells que han deixat la contractació indefinida en anècdota.

La conclusió és que la crisi de liquiditat de les empreses i de consum de les famílies, acompanyada d’aquesta reforma laboral ens han portat a un atur del 20% a Catalunya més de 700.000 persones.

Doncs el nou govern del PP en comptes de fer un canvi de plantejament i buscar d’altres camins, decideix ensopegar amb la mateixa pedra dels mercats i els especuladors, i aprofundir encara més en baixar el cost de l’acomiadament i augmentar l’imposició empresarial en les relacions laborals quasi fins l’infinit.

Aquesta reforma laboral aposta de manera clara generalitza l’acomiadament a 20 dies i situa l’empresari per damunt de tot, te capacitat d’imposar una rebaixa de sou, canvi de condicions de treball o un ERO sense necessitat de negociar, ni necessitar d’autorització laboral. Treien el treballadors la capacitat de negociació i només deixant la possibilitat de la judicialització.

És una reforma que portarà molt acomiadaments, especialment de la gent de antiguitat, i que crearà molta conflictivitat laboral. Per tant més atur i menys competitivitat.

I a més suposarà un desmantellament de l’estat del benestar i de la gestió publica, no només per que els nous INEM’s o SOC’s a partir d’ara seran les ETT’s. Sinó també per obra la porta a l’acomiadament de tot el personal laboral de les administracions públiques de tot de forma individual com en ERO. Per a les retallades en sanitat i educació caldrà ara sumar-hi milers acomiadaments.

La part empresarial i la treballadora mai ha estat equilibrada del tot, però sempre hem tingut instruments de conciliació, convenis sectorials,... que equilibraven alguns elements, amb aquesta reforma l’aposta és clara l’empresari decidirà unilateralment les relacions laborals.

Podem resumir la reforma laboral amb aquesta frase:

En dos trimestres et retallen el sou i amb tres t’acomiaden

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que el que s'ha aprovat, perquè s'ha aprovat JA amb un Decret-Llei que JA té vigor, és una salvatjada.
Devant d'això només es convoca una protesta !! I en Diumenge !!!
Crec que hauriem de replantejar-nos tant la forma d'actuar, com el rumb de les accions.
Per això crec, que els actuals dirigents etàn fora de lloc i época ara mateix.

Buy Dissertation ha dit...

Took a lot of time to read but I really found this very interesting and informative, thank you buddy for sharing.