divendres, 16 de febrer del 2007

Posa’t a 1000

Si avui et despertessis d’un somni just abans de l’entrada de l’euro et posaries a 1000, com pot ser que un cafè de 100 pts passi a 166 pts i que en un enciam i un diari, passi el mateix.
Avalot - joves de la UGT de la Catalunya, acaba d’iniciar una campanya revolucionària perquè el salari mínim a tot arreu, sigui com a mínim de 1000 €. Aquest és un compromís que en l’àmbit polític i sindical tothom hauria de fer seu. Tenim uns preus de l’habitatge, del menjar, i de molt productes bàsics que s’han multiplicat en els últims anys, pel pelotazo de l’euro, que ningú reconeix, però que tots els empresaris i empresàries se n’han beneficiat.
Una societat dita del benestar en que no tenim uns salaris dignes i de qualitat, menys de 1000 € al mes, no pot ser una societat del benestar. Quan els beneficis empresarials sempre han estat superiors al creixement en despesa social i augments salarials.
Alguna gent dirà que la proposta no és real. El que no és real són els salaris que cobren la majoria de treballadors de Catalunya. Tothom que cobri més/menys de 1000 € o just, quan agafa la calculadora, i fa càlculs amb cargues familiars o sense, els números costen de sortir.
Felicitats AVALOT per la campanya, com sempre des dels orígens, esteu posant el dit a la llaga dels problemes de la societat. Seguiu igual. Perquè hi hagin antiavalots, primer hi ha d’haver AVALOT, per tant sempre sereu els primers, potser ara no són els blaus d'abans, potser ara són els polítics i la patronal els pitjors antiavalots.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

aquest és un problema real

Anònim ha dit...

A Girona Provinkia són legió els que estan (molt) per sota 1000.
Si els juntessim ompliriam un estadi o 2

Anònim ha dit...

He llegit un altra blog que 1000€ és poc, perquè el salari mitjà de Catalunya està en 1600€ i que caldria que per justicia el salari mínim fos més proper als 1600 que als 1000.
No sé, potser si que tenen raó els altres, però avui per avui al nostre pais, com deia l'altra anónimo hi ha moltíssima gent per sota del 1000 i diria que bastant per sota.
La campanaya potser un primer pas, ara bé, si es pretén arribar als 1000 en 4 anys considero que és molt, a l'euru hi vam arribar de cop i sense miraments!

Anònim ha dit...

Ningún proceso o interés económico, bajo ninguna circunstancia, puede estar por encima o sobre la reverencia por la vida - Manfred Max-Neef.