diumenge, 25 de febrer del 2007

Referent sindical i moviment social

Fer una aturada en el camí de l’activitat del dia a dia, per treballar pel més enllà és fonamental, les organitzacions en aquest cas la UGT de les comarques gironines, tenim l’obligació de donar una resposta ràpida i resolutiva als problemes concrets, acomiadaments, papers immigració, reclamacions de quantitats,... dels treballadors de les nostres comarques.
Ara bé, tant important és també treballar per la transformació de la societat i del món, cap aquell món millor que molts somiem, no oblidem que l’internacionalisme neix en bona part del sindicalisme del segle XIX. Aquest divendres vam tenir l’oportunitat de presentar el documental “somos andando”, davant d’una delegació de Nicaragua, entre els quals hi havia l’Orlando Pineda “guerrer de l’educació”, com el va definir en Sebas Parra, Sebas que és de les persones que més a treballat a Girona per la integració de la immigració, sempre des d’una visió transformadora i no assistencialista.
El documental ens explica des de la realitat de Nicaragua, és procés de sindicació del treball informal i com a partir de la sindicació, a part de defensar els drets s’entra també en un procés formació permanent. Sense el coneixement dels drets no és poden exercir, sense conèixer les causes de la pobresa no les podrem eliminar.
La cooperació sindical és com un compromís polític, és a dir no fem solidaritat sinó política, de suport a totes aquelles organitzacions del món, especialment les sindicals que poden necessitar instruments, mitjans i suport per estendre les seves organitzacions com a eines valides per canviar les condicions de treball. Sinó creem ocupacions dignes no eliminarem mai les desigualtats del món.
Entenc el sindicalisme com un instrument que el mateix temps soluciona el problema concret d’una persona i treballar com mobilitzador per canviar les injustícies, que patim aquí i arreu del món. El sindicalisme ha d’estar a l’empresa i al carrer, no som ni una gestoria ni una organització que debat els problemes del món però no actua. Som un moviment de masses plural que vol sumar cada dia més per tenir més força, perquè la veu dels que no tenen veu tingui veu i força. Que som la majoria perquè la majoria som classe treballadora.

1 comentari:

Anònim ha dit...

D' acord totalment amb la teva definició de sindicat i el seu ideal, malgrat el dia a dia ´s' emporti molt temps en gestions de particulars també hem de pensar en plural i per tant en intentar posar el gra de sorra a la societat .
Som molts les persones afiliades , representem a molts més perquè negociem per tothom, tenim molta responsabilitat i una gran tasca a fer.