diumenge, 26 d’octubre del 2008

160000 contractes menys

En la contractació podem veure el dinamisme i l’estat d’ànim del mercat de treball, i com ara ja és evident passem per un mal moment, i el pitjor és que el moment no es sap fins quan pot durar.
Quan vam presentar la UGT l’informe de contractació del 1r semestre, ja vam alertar que s’estava aturant la contractació, que vol dir que primer es deixen de fer nous contractes, després no és renoven els contractes, i després venen el ERO’s de la gent amb treball fixa. Per desgracia el nostre anàlisi ha estat encertat, la crisi va començar per la construcció, ara també ha arribat a l’industria, i si no es posa fre pot arribar arreu.
L’informe de contractació del tercer trimestre en confirma la tendència negativa s’han fet 60000 contractes menys sumats als 100.000 del primer semestre ens situem 160.000 contractes menys en el que portem. Per si sola la dada ja és dolenta, però es converteix en molt dolenta quan veiem que la no contractació s’ha produït per igual en la construcció i en l’industria, per tant marcant una clara tendència de crisi en la industria i la construcció, situem que tant l’industria com la construcció donen ocupació a molts sectors auxiliar tant d’indústria com de serveis.
L’altra dada també negativa és la contractació indefinida que també baixa i és situa en un 15%, i trimestre rere trimestre va baixant, aquesta baixada ens diu que a més de crisi el mercat de treball té més precarietat laboral, ja que la feina que es destrueix és majoritàriament és estable i les noves feines són majoritàriament són temporals.

1 comentari:

Eric Luna Martín ha dit...

Hola Camil, ja feia massa temps que no em passava per aquí i veig que continues donant la cara i donant-nos empenta per expressar-nos sobre les diferents injustícies que trobem avui dia al país.

No sé si t'han comentat alguna cosa sobre les oposicions de les tres "M" (Mestres, Metges i Mossos), doncs el molt honorable president, ha dit que ,de moment, aquest 2009 només hi hauran places d'oposicions per als Mossos.

Estem davant efectes de la crisi? Només ampliar la plantilla policial és per preveure i actuar davant les manifestacions i actes reivindicatius que farem, cada vegada més, quan més empitjori el tema econòmic i social?

Una abraçada

El nou Galileu

PS Ja t'aniré llegint