dilluns, 20 d’octubre del 2008

El “si cola cola”

Article publicat a crònica.cat
En les situacions dolentes és quan surt el pitjor d’uns quants, que aprofiten la crisi econòmica per mirar de guanyar encara més. En aquest cas són les empreses com Pirelli i Nissan, com que el clima mediatic i social és de resignació davant de la crisi, situen situació de crisi quan són deslocalitzacions pures i dures, que vol dir que aquí tenen beneficis i volen anar a un altre lloc per treure’n encara més.
El cas de Nissan és flagrant porten 4 anys de beneficis, per tant no hi han ni causes econòmiques, ni organitzatives, per presentar un ERO de 1680 llocs de treball, aquí veurem que fa l’administració.
L’ERO de la Nissan no es pot acceptar, per no justificat, però al mateix temps perquè si s’accepta aquest, moltes empreses vindran al darrera i també presentaran ero’s sense causes reals, per tant amb l’ero de Nissan ens estem jugant molt més llocs de treball que als de Nissan que ja són molts 1680 directes i un 3600 indirectes.
Cal posar fre a aquestes polítiques empresarials sense escrúpols del diner fàcil, i per això a curt termini cal contundència per part de l’autoritat laboral, i a mig termini cal un canvi legislatiu per diferencia legalment que és una deslocalització i que és una empresa en crisi, i especialment cal ser molt dur amb aquelles deslocalitzacions que han rebut ajuts públics, que acostumen a ser la majoria.
Només amb fermesa política ara i amb canvis legislatius podrem aturar aquests si cola cola empresarials, que aprofitant el desconcert actual, ens prenen a tots la cartera.

2 comentaris:

Daniel Bonaventura ha dit...

Sí, cal aquest canvi que comentes, i calen també molts més canvis, cal un canvi global. Bé, no és que calgui, és que ens caurà imposat els propers anys. Es percep perfectament que tot comença a esquerdar-se.

Anònim ha dit...

Si cola,cola et refereixes potser a l'ERO signat per la UGT a Telefònica i que comportarà 700 acomiadaments entre Telefònica mòbils i Telefònica Solucions???
Recordem que Telefònica va obtenir al 2007 uns beneficis de 8.906 milions d'euros!!

Camil, tant se val on vagis,de les JERC a la UGT,sempre has fet el mateix, menjar beure i no fer res!!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!!