diumenge, 9 de novembre del 2008

Serrallonga i Obama

A les muntanyes de les Guilleries diuen les llegendes hi vivia un home, que robava als diners als rics per donar-ho als pobres, diuen que lluitava contra la noblesa que oprimia a la gent humil.
Diuen que dels carrers de Xicago ha nascut una nova llegenda és diu Obama, i ens expliquem que construirà un nou ordre mundial, que s’eradicarà el racisme i que sobretot ens fara sortir de la crisi.
M’agraden les llegendes, m’agraden els grans lideratges, m’agrada quan se’ns expliquen aquestes grans històries. Aquestes setmana ha renascut gràcies a tv3 un mite de la nostra història: en Serrallonga, aquesta setmana també els nord-americans han fet neixer un nou mite: en Obama.
El gran dubte de les grans llegendes i el grans mites, és que hi ha de cert, que de somni, que hi ha d’esperança,... Però el que si que és cert, és que necessitem molts Serrallongues siguin d’aquí o de l’Atlàntic enllà.

5 comentaris:

DOLORS ha dit...

Ahir em van explicar la quantitat de diners que havia rebut Obama de les asseguradores de sanitat americanes amb la contrapart de prevenir que en aquests propers anys ni hi hagués una sanitat universal i pública a EEUU i continués en mans privades.Vaig pensar que era dur, que els mites siguin tan intencionadament definits.Per la comparativa que fas tu dir-te que també va ser dur la visualització de la sèrie d'en Serrallonga. Algunes amistats meves van plorar mentre la miraven!

Anònim ha dit...

Vaja mite el de'n Serrallonga, per part de TV3! S'hi han lluït, com en la majoria de produccions pròpies. Tan de màrqueting al darrera, i per contra una història tan dolenta a nivell cinematogràfic! Totalment previsible, no val absolutament res.

Anònim ha dit...

Quina merda de sèrie!
si pe rtu això és un mite, és que no t'has mogut gaire d'aquí.
en Marx, el ché, en ....

Camil Ros ha dit...

que la serie es millorable segur i molt, ara el contingut històric és correcte, si serrallonga per a mi és un mite i el che tambe, i que es facin pelicules i llibres em sembla perfecte.
hi ha gent que busca el mites quan més lluny millor, doncs jo quan més a prop millor, macià, companys, el noi del sucre, bandolers i maquis,...
i orgullòs de la nostra pròpia història i els nostres mites, en el bo i en el dolent.

serrallonga ha dit...

Ondima noi!!
Si aquest Obama ens surt com el nostre cràpula, assassí, sanguinari i mala gent...anem arreglats. I mira que t'ho dic jo que de mal nom em cognomeno Serrallonga....
Ai! aquesta Història que ens grinyola i que ens fa dir aquestes barrabassades tan i tan grosses.
Apali, a estudiar una mica...!