divendres, 18 de setembre del 2009

Al voltant de les fusions de les caixes

Es parla molt de les fusions de les caixes, ens diuen que és necessari tot i que al mateix temps ens diuen que totes estan molt bé, doncs si estant molt bé perquè cal fusionar-les, deu ser que no estant tant be.
Però deixant de banda el debat de la solvència de les caixes, que igual que d’altres sectors estan entre enganxats i molt enganxats en inversions especulatives immobiliàries, el que queda clar és que la sensació força fonamentada que les fusions és un repartiment de noves cadires mirant de garantir que hi hagin les mateixes d’abans.
Amb les fusions encara ens han d’explicar en que millorarem les persones i les empreses, tindrem major liquidat? Farem una veritable obra social? o seguirem competint ridículament en els festivals d’estiu.
La territorialitat de les caixes només ha servit com una estratègia de negociació, i territorialment la primera conseqüència que hi haurà serà destrucció d’entre centenars i milers de llocs de treball, que per molt siguin prejubilats, és destrucció d’ocupació de qualitat.
Això si, al igual que en la banca, les caixes rebran milions i milions d’euros, el quals no sabrem ni com ni perquè, l’únic segur al igual que a la banca, és que no arribaran ni a les empreses ni a les famílies, i llavors perquè calen les fusions per seguir pagant els sous sense mesures a personatges com el President de la confederació de caixes, perquè pugui anar donant lliçons en comptes d’assumir responsabilitats per la mala gestió de les caixes.

2 comentaris:

Miquel Arnas ha dit...

Has llegit l'article del President de la Diputació i els comentaris de totes les patums de Girona en relació a les fusions de les caixes ? El Punt diari del diumenge, del dilluns i del dimarts!!

totalment d'acord

Anònim ha dit...

No t'oblidis Camil que mentre un privilegiats amb bons sous i privilegis és prejubilen als 55 anys cobrant el 80% del sou (gràcies diner públic per la teva generositat) la resta aviat ens jubilaran als 70 anys per poder pagar les seves pensions. VISCA LA JUSTICIA SOCIAL.