dissabte, 3 de maig del 2008

Viatge per la costa brava

Viatge per la costa brava de Xavier Moret ens porta a la costa brava tant la del passat com la del present, poble a poble i cala a cala, ens retroba amb els seus paisatges únics i irrepetibles, ens posa de manifest també les desgracies d’un creixement urbanístic en molt casos sense mesura.
Un llibre tant per la gent que coneix la costa brava com per la que no,si la coneixes retrobaràs llocs i espais i tornaran a venir ganes d’anar-hi i els que no la coneixeu tindreu ganes d’anar-hi per poder descobrir un dels millors espais de la mediterrània, per la seva natura, per la seva gent i per l’ambient de tranquil·litat i llum que aporta la costa brava autentica.
Racó a racó podreu descobrir paratges únics, i la gent única que hi ha viscut des del pescador, passant per Pla o Dalí fins els famosos del cinema, la literatura o la música, que han fet el glamur empordanès. Durant el llibre Xavier Moret ens dona les seves opinions sempre acompanyades de les opinions escrites de grans escriptors del món i de la costa brava.
Podreu trobar la senzillesa i la genialitat de la seva cuina, del Bulli fins el suquet autèntic i genuí, podreu trobar una bona ruta gastronòmica per gaudir també d’aquesta part del món, la combinació de terra, mar, paisatge, gent, cuina i tramuntana és clau de que sempre tinguis ganes de tronar-hi, tothom podem trobar el nostre propi racó a on ens i perdríem sense rellotge, només per gaudir de la música del mar, amb l’harmonia del paisatge i la lletra de la seva gent.