dimarts, 27 de gener del 2009

Perquè Aconda no i Spanair si

Aquesta setmana passada la Generalitat i en concret l’Institut Català de Finances ICF, negava el crèdit a Aconda Paper de Flaçà, i unes setmanes abans ens trobàvem als mitjans de comunicació que ICF invertiria a Spanair.
La pregunta seria, quina diferencia hi ha entre una empresa i una altre?, quines raons tècniques? quines decisions polítiques?...
ICF, el que podríem anomenar el banc públic de Generalitat, amb la gestió de l’actual crisi està actuant principalment com la resta de bancs i per tant arraconant la seva funció pública. En el cas d’Aconda quan s’ha de prendre una decisió pública, que es pren, acaben surtin raons tècniques i financeres que neguen la primera, fent una fugida endavant a on es diu que si hi ha un nou comprador estudiaran si donen el crèdit. Raons tècniques i financeres ni han d’haver, ara bé la pregunta és si han d’estar per damunt de les decisions politiques de mirar de garantir la continuïtat de 240 llocs de treball.
Mentrestant a Spanair cap problema –inversió o aval al voltant dels 300 milions d’€, queda bé invertir en aquest tipus de companyies o d’altres com Habitat per exemple que ara té enganxats uns 700 milions d’€ a l’ICF, ens diran que així tindrem una companyia aèria catalana però mentrestant estem destruint l’economia productiva i industrial del país.
Si Spanair té recursos públics Aconda paper també.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt fàcil, per la Generalitat les comarques no comptem!
Només les grans empreses és una vergonya.
queda bé deixar molts mil.lions a Spanair però 8 a jna empresa per 240 persones no cal són pocs vots!!
Quina vergonya de país!!

Anònim ha dit...

I habitat ? quants n'han deixat?
I quants en té enganxats?

Anònim ha dit...

Senzill. Perquè el pla de viabilitat no és prou clar, més aviat és una carta als reis, i perquè hi ha alguna irregularitat amb la direcció propietària que no es pot acceptar.

Camil Ros ha dit...

em sembla que el darrer anonim, tipic dels anonims, barreja informació amb falsa informació o rumors falsos, per cert quina irregularitat?.
el pla de viabilitat es tan carta als reis com el de spanair.

Anònim ha dit...

Quan s'entra en la dinàmica visible dels plans de viabilitat, equival a que la decisió final ja està presa.
Tan sols es busca temps per tancar la barraca i salvar el que es pugui.

Per tant, quan surt a la llum pla de viabilitat, alerta màxima!

Anònim ha dit...

Ens sobren els motius socials, econòmics, d´expoli fiscal,de socialització de la mala gestió financera de la banca amb càrrec a pressupostos públics que paguem en un 80% els treballadors/es, de precarietat, de dèficit de serveis públics, de dèficits de transport públic i infraestructures al territori i de creixent depauperació social, de dèficit finançament i copagament de serveis públics (llei de dependència), amb més de 450.000 aturats/des a nivell de Catalunya, amb un 11% d´atur (1200 aturats diaris),a les Illes Balears és del 12,32%, al País Valencià del 14,85%, a finals del 2008, ja hi ha 853.000 aturats/des al conjunt dels Països Catalans.
Per culpa de la seva crisi financera fruit de l´avaricia especulativa i a la desregulació del capitalisme , ho paguem la majoria social,especulació immobiliària amb un 60% de la població hiipotecada a un euribor que regula un òrgan no democràtic com el BCE, expedients de regulació d´empreses grans i petites, augments de preus de serveis públics per sobre IPC real,salaris i pensions que no reconeixen augment IPC nacional i genera pèrdua poder adquisitiu,invasió competencial i propera retallada estatutària que ens nega la legitimitat com a poble i la negativa legal al lliure exercici al dret de decidir.
ENS SOBREN ELS MOTIUS, PER UNA VAGA GENERAL..

PCR ha dit...

La ayuda a Aconda es algo mas que ayudar a una empresa del tejido industrial catalan.El Instituto catala de Finanzas ha dejado claro que esta dispuesta a ayudar a Aconda en cuanto el actual gestor y propietario mayoritario Amberley,S.L.renuncien a la gestión de la misma, ya que las anteriores ayudas recibidas no han evitado el concurso de acreedores, debiendose todavia parte de la suspensión de pagos del año 1992.
La solución paso por el nombramiento de un gestor que lleve hacia adelante el plan de viabilidad o la incorporación de un inversor que con la ayuda de ICF salve la mayoria de los 240 puestos de trabajo. Por cierto al comentarista que firma como UGT, no se si representa el sentir de ese sindicato pero debiera saber el actual comite de empresa esta dirigido por la UGT, y en mi opinión, ha antepuesto los intereses de la familia Carulla al de los 240 trabajadores.

Francesc ha dit...

Benvolgut Cisneros,
Una vegada més, tal com ha fet els darrers dies, tot el que diu ho basa en rumors i "correveydiles" que li han fet creure. Ja li vaig preguntar en una ocasió si per casualitat vostè era un dels espies de l'Aguirre però, com suposava, no vaig obtenir resposta. Deixís de tanta demagògia i accepti que si UGT no fos el grup majoritari del comitè d'Aconda ja faria temps que seríem al callet, perquè ni CCOO ni CGt, grup del que sembla vostè el portaveu extern perquè internament no tingut mai la decència de dir res una mica constructiu, han près mai cap mena d'inicitiva per a intentar buscar solucions. I ja que parlem de vostè deixim dir-li que trobo vergonyós que es dediquin a escampar merda i a sobre diguin mentides als mitjans de comunicació com demanar que es secretaris grals de CCOO i UGT de Catalunya demanin que no s'expedienti a membres del comitè d'Aconda quan, com vostè, jo i 240 més, sabem que es tracta del cap visible de CGT d'Aconda que movent-se per motius personals ha rebut la notificació d'un expedient contractori, que com suposo vostè sabrà, és el procediment usual en cas d'afectar a un membre del comitè. Aleshores només li demanaria una cosa: deixi d'escoltar-se a sí mateix, ja ha tingut el seu minut de glòria, i si té alguna cosa a dir de veritat demani permís per assistir a la propera Assemblea de treballadors a Aconda i digui el que hagi de dir a davant de tothom tal com hem sempre els membres del comitè d'UGT d'Aconda, és a dir, a la cara, sense mentides i sense amagar-nos. I per acabar diré el que deia el meu admirat Manolo García : "si el que has de dir no és millor que el silenci, no ho diguis".

Anònim ha dit...

Sr. Francesc,
Me acusa de basar mis opiniones en rumores y falsas informaciones,demagogia y mentiras, en que si soy espia de la Aguirre, me acusa de ser el portavoz externo de CCOO, quiera aclarale lo siguiente;
A) No milito en ningo de los tres sindiactos que confirman el Comite de empresa.
B) Mis criticas remitidas a las direcciones de CCOO y CGT han sido mucho mas contundentes que las remitidas a la UGT, primero por presentar una moción de censura al Comite y no presentarse ninguno de ellos para asumir la presidencia del mismo y en segundo lugar por haber actuado de comparsa en todo el conflicto manteniendo un vergonzoso silencio, no se equivoque SR. Francesc.
C) Todos los escritos remitos a los sindicatos como a los periodicos van firmados con mi nombre completo y acompanados de mi DNI y dirección cuando lo han solicitado.Yo no me escondo SR. Francesc, no hago como sus acolicos, insultar a mi y atacar a mi mujer utilizando seudonimos como "Gorrión" o utilizando mi nombre, Yo siempre doy la cara.
En cuanto a mis fuentes son: Balances de la empresa y cuenta de resultado de los año 2005,2006 y 2007, Cambios en consejo de administración, Contrato de gestión firmado entre Aconda Paper y Amberley, S.L.y cuanta información ha aparecido en algo tan poco fiable como dice Vd que es el Registro Mescartil, por cierto pagado todo ello de mi bolsillo.y de las declaraciones aparecidas en los medios de comunicación del Presidente del Comite de empresa, del Delegado de Gobierno en Girona , del I.C. de Finances, y de Directores de Banca que Vd. me permitira que los mantenga en el anonimato.Esas son mis fuentes. Me gustria escuchar de Vds. algunas que no fueran de la familia Carulla.
D) Vd. sabe perfectamente que el expediente abierto a Victor es por colgar y repartir un articulo mio aparecido en los medios de comunicación y creo que hay de defender a todos los compañeros aunque sean de CGT que luchan por sacar este conflito adelante aunque no piensen como UD.
E) Acepto encantando y quedo a su disposición para mantener cualquier reunión y por supuesto en poder participar en cualquiera de las pocas asambleas que Vds. convocan. Por cierto yo me juego uno de los sueldos que entran en casa, Vd?
Le dejo mi correo electronico para lo que dispongan.
Pedro Cisneros Ruiz
pedrorui57@hotmail.com

Anònim ha dit...

Sr. Cisneros,
Pel respecte que tinc als meus companys i companyes de comitè i de treball no li penso donar el gust de contestar-li aquí. Faci una cosa, ja que tantes coses a dir vingui demà a l'assemblea de treballadors i treballadores a les 11.30 hr a Aconda. Com n'estic segur que no el deixarien entrar, facis passar per assessor de la CGT o periodista, com vulgui. Vingui i parli a tothom, nosaltres el deixarem parlar i l'escoltarem . Vostè diu que és part afectada, no? doncs vingui demà, truqui a en Víctor i demani acompanyar-lo. Vingui i comparteixi els temes que vulgui tractar amb els companys i companyes d'Aconda.

Sincerament,

Francesc Pedrosa