dissabte, 1 de desembre del 2007

Construïm historia, fabriquem futur

Amb aquest lema ha tingut lloc el Congrés de la Federació del Metall i la Construcció de la UGT de Catalunya, un lema que reprodueix la realitat d’aquest Congrés.
Construïm història: el metall històricament sempre ha liderat a modernització del sindicalisme català, quan la UGT va tornar de la negre nit del feixisme, el metall va tenir un paper clau, ara fa 17 anys que encapçalats pel metall en la persona Josep Maria Alvarez, la UGT de Catalunya va iniciar el seu procés d’obertura i pluralitat que l’ha situat com a una de les organitzacions més importants de la societat catalana. El metall és una garantia de cohesió social a l’àrea urbana de Barcelona, i d’equilibri territorial a comarques com el Ripollès, el metall és una peça clau pel país i per la UGT de Catalunya.
Manuel Gallardo, secretari general fins ahir, dirigent sindical de la SEAT que ha passat i negociat tots els mals moments d’empresa, si la SEAT encara avui està aquí és per gent com en Gallardo, amb un sindicalisme pràctic i resolutiu, el seu verb ràpid és l’exemple de la seva capacitat de resolució dels conflictes. Una frase que va dir ell: “la diferencia entre la burgesia andalusa i la catalana, és que amb l’andalusa havies de treballar de genolls, amb la catalana pots treballar dret”: un dels motius de la seva emigració cap a Catalunya.
Fabriquem futur: La Federació del Metall i la Construcció, que és la primera de la UGT de Catalunya, avui ha marcat línia en la modernització del sindicalisme i les organitzacions en general, aplicar de veritat la igualtat entre home i dona en llocs de responsabilitat real, avui s’ha escollit Isabel Martinez com a secretaria general, una sindicalista compromesa i amb experiència, i no és per la seva condició de dona que ha arribat a aquest càrrec, però també és cert que a la UGT és possible que una dona pugui ser una de les persones més influents de l’organització, en d’altres organitzacions i institucions de discurs el que calgui de realitat poc o gens, s’ha començat a obrir camí i moltes més dones seran en el present i el futur dirigents de la UGT, fabriquem un futur d’igualtat.

4 comentaris:

DOLORS ha dit...

UNA DE POSITIVA I UNA DE NEGATIVA PER CONSTRUÏR HISTÒRIA I FABRICAR FUTUR:
M'agrada que la UGT voti una dona de secretària general en un sector on possiblement els homes siguin la gran majoria.Penso que és més signe d'igualtat aquest fet, que no que qualsevol dona sigui escollida secretària general,només faltaria.A Girona, en tenim dues en el sector d' ensenyament i en el de serveis.
No m'agrada que la UGT no hagi recolçat la mani defensant els TREBALLADORS I TREBALLADORES que cada dia han patit les dificultats en el transport públic pel fet d'anar a TREBALLAR.

Anònim ha dit...

felicitats camil, ahir vaig llegir el diari Avui que donaves suport a la mani.

Anònim ha dit...

Sembla ser que hi ha força gent de la UGT que va donar suport a la mani.Una vegada més els que esteu a prop de la gent com els de Girona opteu per estar al costat dels treballadors a diferència de l'estructura central.
Veig que tant tu Camil com la Dolors hi doneu suport!
Felicitats una vegada més.

Anònim ha dit...

Los sindicalistas tambien tenemos memoria,no nos apuntamos a todo lo que vuela y merece la pena que reflexionemos seriamente que es lo que nos ha llevado a no dar soporte de ningun tipo a una manifestacion que olvida que es ahora cuando se estan dando soluciones que otros no dieron a muchos problemas que durante 23 años hemos padecido en catalunya,sin que nos hayamos manifestado por ello.
Ahora se esta cambiando material ferroviario que se instalo en 1940,y aqui todos tan felices,hablando catalan en la intimidad y haciendo pactos para la estabilidad del estado en el hotel majestic,hoy esos encabezan la manifestacion y los que tenemos memoria no podemos dejar de decirles ustedes ciu y pp de catalunya son los responsables directos de esta situacion ,al igual que el sr. Alvarez Cascos que prometio que el ave por el centro de barcelona ,por supuesto,llegaria en el 2004,los que lo cuestionan ahora,nada dijeron entonces.
Hoy mas que les pese y con un president socialista se esta poniendo todo lo humanamente posible para solventar ese escarnio a catalunya que muchos miran para otro lado,hoy mas que le pese se esta haciendo lo que otros no hicieron y creanme somos muchos los que asi lo vemos no solo el secretario general de la ugt de catalunya,los trabajadores,tenemos buena memoria.
andreu.