dijous, 29 de novembre del 2007

Noah Gordon: el celler

El celler de Noah Gordon, una novel·la històrica que ens barreja la història política d’un moment, el fugir per tornar, l’esforç i la duresa terra, i el plaer de la creació del vi des del primer instant.
És una lectura molt àgil i entenedora, ens molts instants de sobte et trobes el bell mig de la novel·la, tot fugint de la mort o gaudint dels instants de la creació del vi a on per uns moments sembla que estàs bevem el mateix vi que en Josep, encara que hagi passat un segle i sigui un llibre.
L’esforç i l’entusiasme de portar a la practica la dita: la terra per a qui se la treballa, un reconeixement a la gent que treballa la terra, un homenatge a la cultura del vi.

No explico res més, perquè disfrutareu més llegint-lo que jo explicant-lo.
Un llibre per ara que venen dies de pont, una bona alternativa a la celebració patriòtica de la constitució, a l'inici de les compres de Nadal, i a la Puríssima Concepció.

Acompanyeu la lectura d'un copa de vi i no sabreu si esteu disfrutant de la lectura o del vi.
nota: arrel d'un comentari m'adono que no he explicat que el nucli de la novel·la es desenvolpa pel Penedès, terres per les quals en Gordon i ha estat més d'un dia, com podreu comprovar i que els raïms i el vi per tant és català .

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui a la ràdio en un programa de llibres i literatura de mitja tarda parlaven d'aquesta novel.la i es deia que un dels vins recomanats era català? és veritat?

Camil Ros ha dit...

és veritat. la història passa en un poble del penedès