dijous, 24 de gener del 2008

Amb una vegada no n’hi ha prou

Amb una vegada no n’hi ha prou, vine a donar sang. Aquest és el missatge que ens transmet la Generalitat de Catalunya perquè tothom que puguem, anem a donar sang –els homes quatre cops l’any les dones tres-.
La donació de sang ajuda a mantenir vides en certes malalties, i a salvar-ne en casos d’accidents greus de treball o de transit. Un gest necessari i més ara que el nivell de donacions està baix.
Ja feia dies que pensava en anar-hi, i aquest matí he decidit anar a l’Hospital Josep Trueta de Girona, una atenció agradable i tranquil·la, que s’agraeix especialment per aquella gent -com jo- que som molt aprensius a la sang i a totes aquestes coses, no m'he marejat, primer mite que ha anat per terra, no us passarà res i fareu molt.
Uns minuts estirat i una bossa plena de la teva sang; un gest necessari i segurament imprescindible. Donar sang és un gest cívic de ciutadania per a tota la ciutadania, perquè tu i jo o algun persona estimada algun cop en podem necessitar. I si llavors no n’hi ha prou sang, tractarem al veí d’insolidari quan potser nosaltres ho hem estat abans.
Un gest que t’aporta una tranquil·litat interior de vegades tan oblidada i enyorada i intercanviada per l’estrès i la histèria dels ritmes de treball i del món en general, que sembla que aquest món s’ha d’acabar avui mateix, i no és així, si és vol hi ha temps per tot. Però també pot ser que algú se li acaba el temps i el món abans d’hora perquè tu no vas tenir temps d’anar a donar sang
.

2 comentaris:

Miquel Gironès Abril ha dit...

Hola Camil!

Ja tinc Bloc! la veritat es que això m´ha agradat força! i hi escrit de forma més o menys regular.

Jo també sóc donant i és una molt bona cosa a fer! i cada cop cal més sang, perque cada cop s´en fa servir més per usos més amplis que les pròpies transfusions, ja que molts tractaments necessiten derivats de la sang.

Fins aviat

Òscar Riu i Garcia ha dit...

Doncs jo fa anys que son donant, va ser per un tema familiar i trobo que és de les coses mes útil que faig a la vida. Jo també soc dels que no miro la sang.