dilluns, 28 de gener del 2008

La nau: Premi Just Casero 2007

Cada any m’agrada llegir el Premi Just M. Casero de literatura, hi han dos perque’s: una, perquè intenta donar espai a aquella gent que escriu per primera vegada, i aquest sensació es palpa en la majoria dels premiats, es nota la il·lusió de l’escriptura del primer llibre; dos, perquè neix de la promoció de la literatura des de vaig no pretén buscar gran noms sinó grans obres de novel·la curta.
El 2007 el premiat ha estat en Pau Planas amb La Nau, una novel·la que en forma de dietari ens porta a un viatge, que en alguns moments em recorda a un món feliç d’Aldous Huxley i d’altres en situa en l’incertesa del destí una viatge que així se’n defineix en la contraportada:
“Una nau, 200 tripulants i un destí: Xeix. Tot el necessari per viure-hi una llarga temporada. Un món planificat al mil·límetre. Un exterior fosc, estàtic i glaçat com l’entrada d’una caverna endimoniada.
Què és Xeix? Què els espera en aquest destí enigmàtic? Un viatge a un univers desconegut ple de sorpreses que t’atrapa com una droga i finalment no et deixa indiferent.”
No deixeu de llegir aquesta història que darrera de la simple lectura superficial, podeu trobar certa crítica al món que se’ns vol vendre i el que hi ha darrera d’una fantàstica i magnifica oferta de treball.