dimecres, 14 de maig del 2008

Una oportunitat per l'igualtat

Per damunt del debat de la llei igualtat sobre els drets, les obligacions, les quotes de representació, el plans d’igualtat a les empreses,... cal aprofitar aquest llei i totes les polítiques d’igualtat a la societat i a les empreses com una oportunitat.
Així el Consell Econòmic i social de Girona, format per l’Ajuntament, FOEG, PIMEC, Cambra, CCOO i UGT, van acordar per unanimitat, realitzar una jornada sobre els plans d’igualtat a les empreses i intentant adaptar les propostes el màxim a la realitat gironina i catalana formada principalment per petites i mitjanes empreses, i per tant la majoria per sota de les 250 persones, que la llei marqui 250 persones, no vol dir que no s’hagin de fer plans d’igualtat a les petites empreses, a part la Generalitat té ajuts per les empreses a l'hora de realitzar el pla.
Els plans d’igualtat cal situar-los com una oportunitat doble, i que aporti beneficis tants a les empreses com a les persones que treballen a les empreses. Aquests plans cal situar-los en el marc del nou model de competitivitat que cal crear basat en la qualitat del producte i del treball, cal aprendre o desaprendre la cultura empresarial i social que mesura el treball per les hores treballades i no per la qualitat del treball.
Cal convertir els plans d’igualtat en plans estratègics per generar noves oportunitat tant a l’empresa com a la persona que hi treballa. El pla ha de tenir tres fases:
eliminar les desigualtats i discriminacions
fer prevenció de les discriminacions
generar politiques de diversitat –rse-
La RSE –responsabilitat social de les empreses- és cap on cal encaminar aquest nou concepte de productivitat i competitivitat amb noves formes de treball i de producció que generin noves millores: millorar la qualitat del treball; millorar la competitivitat; compartir les millores i compartir els objectius per obtenir millors beneficis tant l’empresa com la gent qui treballa.
Noticies a la premsa de la jornada: diari de Girona i el punt.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El teu delfí ho va fer molt bé.
Has sabut escollir el canvi i deixes un sindicat amb una bona dirigent.