divendres, 22 d’agost del 2008

100.000 contractes de treball menys

100.000 contractes de treball menys a Catalunya, aquest són els contractes de treball que s’han deixat de fer respecte el 1r semestre del 2007, amb aquesta dada alarmant i preocupant comença l’informe de la contractació del 2n semestre del 2008 realitzat per la UGT de Catalunya, aquest compara dades del 2008 i del 2007 tant trimestrals com semestrals.
Però si els 100.000 contractes menys són notícies dolentes, el també preocupant és que el 2n trimestre ha generat menys contractes de treball que el primer, quan normalment aquest segon trimestre generava més contractes de treball, principalment conseqüència de l’ocupació en el sector turístic, es pot afirmar que ni l’ocupació turística, ocupació estacional però ocupació també, no pot aturar la crisi econòmica i la destrucció d’ocupació, el 2n trimestre ha passat de ser creador d’ocupació a ser destructor d’ocupació..
Amb aquestes dades més la percepció sindical –amb informació de comitès d’empresa- que el mes de setembre i octubre tindrem més expedients de regulació d’ocupació ,ERO, que fins ara, podem tenim una tornada de les vacances molt dures, destrucció d’ocupació amb els ERO’s i no creació d’ocupació per part de les empreses, fins ara bona part de la destrucció d’ocupació dels ERO’s en sectors concrets –construcció, tèxtil,..- era compensada en d’altres sectors que seguien generant ocupació, encara que moltes vegades era de menor qualitat, les empreses estant perdent la confiança en el futur proper i això esta provocant el no generar nous contractes de treball.
Si voleu entrar en més detall us podeu baixar l’informe complert.

4 comentaris:

gatot ha dit...

comparteixo plenament la preocupació per la situació estructural del país;

em temo, però, que les organitzacions sindicals seguireu un any més sense fer res -no ja per abolir les ett's, que clama al cel que existeixin tal com estan regulades- per aconseguir que els que vivim una vida laboral fixa-discontinua a les ett's poguem tenir unes condicions una mica més equiparables a la resta de treballadors "normals";

com és possible que un treballador contractat per una ett hagi de donar un avís de deu dies si vol plegar i alhora el puguin trucar d'un dia per l'altre perquè no vagi a treballar?

com és possible que es contracti treballadors i treballadores per a caps de setmana i festius, i no sapiguem mai què cobrarem perquè depenem de les puntes de producció de l'empresa a qui ens "cedeixen"?

fins quan haurem d'esperar perquè les ett's ens garanteixin uns ingressos mínims mensuals si la disposició de treballar hi és?

sé que en altres països les ett's et contracten i es comprometen a pagar-te un sou; si cal, t'envien a treballar a una altra empresa o en el pitjor dels casos et fan anar a les seves oficines a fer cursos de formació... ho veurem algun dia?

petons i llepades laborals!

Anònim ha dit...

Ros de la UGT esteu fent molt bona feina .Les reivindicacions del gatot haurien d'anar cap al govern que és qui va legalitzar les ETTs, vosáltres els sindicats vau frenar-ho durant molt temps, tan com vau poder.Ara ja només és una forma més de contractació , pitjor són els empresaris que agafen persones sense contracte, o amb contractes de 20 hores i persones que en fan 40 o bé com s'aprofiten d ela immigració...

gatot ha dit...

no em vaig voler allargar massa -prou que ho vaig fer- en el comentari anterior;

només vull afegir, pel que diu en David, que el Gobierno de la Nación no sembla tenir en agenda cap canvi legislatiu pel que fa a les ETT's; si les organitzacions sindicals no tenen capacitat d'incidir en un govern d'esquerres, quina incidència tindran quan torni a manar la dreta?

el meu comentari no volia ser tan una crítica o una reivindicació com una aportació d'idees als dirigents sindicals.

Fa alguns anys, els sindicats no tenien en compte els autònoms; per sort ara ja si. En canvi, els que estem a sou d'ett's no ens mira ningú... ni els sindicats, perquè tampoc tenim dret a votar en eleccions sindicals...

Camil Ros ha dit...

la temporalitat és el gran problema del mercat de treball, les empreses confonen premeditadament temporalitat amb precarietat, en l'informe diu prop d'un 30% dels contractes sçon de menys d'un mes.Si es volgués hi podria haver temporalitat estable, que és el que planteges, i que l'ETT en contractes de manera estable i després ets poses a disposició de les empreses. El problema no només el tenim en les ett's sinó en el conjunt de la temporalitat.
Nosaltres proposem per erradicar molta precarietat, el que caldria és que les feines fixes tinguessin contractes fixes, l'acomiadament no és tant car, i les feines temporals contractes temporals.
Respecte a la contractació en les ett's totalment d'acord, és el plantejament que nosaltres tenim, el problema és que ni governs ni patronals estant en aquesta línia, però ja no vol dir que no s'hagi de seguir reivindicant i especialment aquells treballadors que ho patiu directament.
per cert gatot, felicitats pels teus blocs