dilluns, 27 d’agost del 2007

Gambes reposant en un llit de tomata

Aquesta recepta em va sortir durant una vesprada d’aquest estiu, el que tenien que ser dos plats es van convertir en un, la suma va crear un efecte multiplicador de sabors i sensacions, aquella combinació ideal que no havia pensat, ha estat una de les noves creacions per compartir. La senzillesa del plat et fa afirmar que l’art de la cuina també i sobretot és saber combinar els productes més naturals de la manera més simple possible, tot sumant sabors sense perdre els originals.
En una planxa ben calenta la cobrim amb sal maldon, i coem durant molt pocs minuts les gambes, si poseu oli que sigui molt poc, mentrestant en una plata gran per posar al centre la taula fem un llit de tomata, de bitxo o de pera, la tallem a rodanxes de mig centímetre o menys, les amanim amb un raig ben generós de bon oli d’oliva verge, podria ser Oli de Pau varietat d’Argudell, i també sal maldon per a totes les tomates. Un cop les gambes cuites les posem per sobre i tirem un petit raig d’oli de pau a les gambes i ja esta llest per compartir una bona nit d’estiu.
La combinació de la gamba calenta fa que la tomata d’amanir quedi un mica tèbia amb un punt suau de gust de gamba, el suc de la gamba més el de la tomata fan que l’oli de sota el llit faci un còctel de gustos i més la sal maldon que acompanya tot el plat, és per sucar-hi pa.
La tomata de bitxo o de pebrot, la hi descobert aquesta temporada i la pots trobar per exemple en els pagesos que envolten el mercat de la plaça del Lleó de Girona, te forma de pebrot i de gust és com la de pera o de montserrat, però és dolça i això li dona un gust especial i diferent.
És un plat que si el compartiu amb una companyia desitjada tot mirant com el dia marxa, cau la nit i surten les estrelles, vigilades per la teva mirada junt amb l’altra i compartida amb la lluna, és possible que puguis veure fins i tot muntanyes en la mar. No sé si és la gamba, la tomata, l’oli, la sal maldon, suposo que és el conjunt de sabors que t’acaricien suament totes les parts del teu paladar tot produint una explosió de sensacions i plaers. Després de fer una sopar així, segur que per postres comparteixes les sensacions de les fruites de la passió.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon profit!!!
Compartir aquest plat és un plaer que resta en el pensament sempre més.

Professor Howdy ha dit...



Hello!
Very good posting.
Thank you - Have a good day!!!



:O)

Àlex Sáez ha dit...

Quan ens en prepares un plat?

Anònim ha dit...

Ets un bon gourmet.
Però també un fantàstic cuiner.
La teva amiga o amigues saboregen les gambes, les tomates o els moments descrits?

Anònim ha dit...

Amb qui comparteixes les fruites de la passió, per postres?

Anònim ha dit...

Ets un asexuat eròtic?Els teus escrits desprenen un erotisme amagat i un rerafons necessitat d'escalfor.Pren una ........ i torna al Born.

Anònim ha dit...

En Camil s'ho té molt amagat. Jo em decanto per un o uns. Jo ja fa temps que vaig sortir de l'armari. Des d'aquí l'animem, doncs! Bé per la recepta, però millor amb una salsa de nous pel damunt i les postres amb el meu company, és clar!