dissabte, 26 de gener del 2008

La catosfera fent camí

Sota el paraigües de la catosfera: aquesta catalana definició de la gent que omplim amb escrits en llengua catalana la blocosfera, tenim les primeres jornades en les que es plantegen diversos debats al voltant dels blocs i l'anomenada web 2.0.
Les opinions són quasi tantes com blocs hi ha, així s’ha pogut escoltar durant el primer dia de la jornada, tant quan es parlava del paper i la funció dels blocs: alguns pontificant la revolució que internet ha portat als ciutadans siguin protagonistes directes respecte al poder saltant les organitzacions socials i polítiques tradicionals, d’altres dient que els blocs tenen la seva importància i sense que hagin de substituir les estructures, segurament el primer plantejament seria discutible en internet, ara la realitat fora d’Internet que encara hi ha vida humana no és pas aquesta, les estructures i organitzacions socials i polítiques segueixen tenint un paper fonamental, i així és com ha de ser sinó estaríem situant un discurs individualista força preocupant. Crec que es confon l’individualisme amb la llibertat individual, jo crec en la llibertat individual i l’organització de la societat en base a una forta estructura social.
Quan s’ha parlat d’un possible codi ètic en la catosfera, pràcticament tothom s’ha mostrat en contra d’aquest codi, però al mateix temps aquest mateixos ponents i públics han dit algunes pautes mínimes que haurien de tenir els blocs i els blogguers, la contradicció en estat pur: codi ètic en el sentit periodístic no, però unes pautes o comportament a seguir si?.
El que es veu en la jornada de la catosfera celebrades a Granollers, són les ganes de trobar-se, de parlar de conèixer aquella gent que veus des de la pantalla de l’ordinador força sovint. Aquestes jornades són un bon espai per debatre, aprendre i trobar-te gent que tenies ganes de conèixer: en el meu cas l’Eduard Diaz que quedem que quedarem per parlar de Girona també. Divendres també hi ha estat de Girona en Jose A. Donaire i la Pia Bosch.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Camil.

Sembla que el tema de la Girosfera està fent xup, xup.

L'inèrcia de la Catosfera, ha fet que molta gent comeenci a parlar de organitzar una trobada, que et sembla si ens hi possem per anar a fer una "coca-cola" tots plegats?