dijous, 18 de gener del 2007

La moda sense papers

El dissenyador català Antonio Miro, ha fet un cop d’imatge amb contingut social, la seva desfilada a Barcelona no ha trencat esquemes només pels seus dissenys, sinó sobretot perquè les persones que han desfilat eren persones immigrants sense papers, sinó no ho hagués explicat segurament ningú hauria dit res ja que en certs llocs, com en la moda el color de la pell no té tanta importància o discriminació.

Que tots els àmbits de la societat situí el debat sobre la immigració de manera real és important, i el primer problema per la integració està situat principalment en tota aquella gent que viu i treballa a Catalunya sense drets i amb l’únic paraigua de l’explotació laboral, esperant que arribi un procés de regularització.

És un debat llarg i amb molts matisos com colors té l’arc de Sant Martí, ara el principi que tinc molt clar és: que si la societat d’acollida et margina laboral i socialment la integració cada dia queda més lluny. Per mi si hi ha feina hi ha d’haver papers, és el primer pas cap a la integració social i cultural en el nostre país.

Felicitar el dissenyador per la seva iniciativa, no sabem com han estat retribuïts perquè deuen haver treballat sense contracte, una contradicció ha solucionar com la mateixa que ha generat ell mateix.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

amic Camil, cada dia estas més el dia de la moda! Una abraçada

Anònim ha dit...

L´Antoni miró ha fet una demostració de que ell és qui és , però, i de l' ofici de model , qui ocuparà les passarel.les? qualsevol del carrer tingui la preparació o no ? I a aquests immigrants amb un dia ja n´hi ha prou o els dona feina per tota la temporada? Una flor no fa estiu, un arbre no fa bosc, aquest també és un debat?