diumenge, 6 de gener del 2008

La Girona cremada

Si de la Tordera enllà es parla de la Catalunya emprenyada, de la Tordera cap aquí, des de fa poc, es parlar de la Girona cremada, tot es va consolidar en la tarda-vespre del 5 de gener pels carrers de la ciutat de Girona, mentre grans i especialment petits havien omplert tots els carrers per veure passar els estimats i desitjats reis mags, sobretot pel que porten.
Amb una operació d’una enginyeria estratègica sense precedents a Girona, i des de l’anonimat total, ningú encara no sap: ni el com, ni el perquè, ni el qui,... tot i que l’autoritat judicial ha demanat -a patges, mainada, pares i fotoperiodistes- totes les fotografies i vídeos, aquesta decisió el darrer cop va servir per identificar els autors materials, a hores d’ara no se’n sap res més ja que s’ha decretat el secret de sumari.
Quan tot anava perfecte, el Rei Ros saludant amunt i avall, a l’estil reial, i repartint caramels arreu, de sobte tot fa començar a fer una pudor i en segons tot va quedar fosc per un fum gris i negre i finalment d’entre el fum va sorgir el foc, aquell foc que feia mesos que no es veia, la carrossa del Rei Ros va quedar ben rostida, i el seu rei va tenir que saltar ràpidament i acabar de fer el recorregut a peu, els més innocents diuen va ser un accident fruit d’un curtcircuit fortuït, ja que a la carrossa li tocava el pla renove l’any passat.
La oficialitat gironina comença a estar molt preocupada per la imatge que Girona donà al món, cada cop que apareix gent de la reialesa apareix el foc, tothom és pensava que aquest foc només apareix quan venen els reis de Madrid, però enguany s’ha estes als que venen d’Orient, tot i que aquests ni els mantenim i ens porten regals. S’estarà expandint el virus república a d’altres part de la societat, el ja segur és que foc, rei i Girona, són inseperables.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

molt bó.

Anònim ha dit...

Molt bo aquest post! , però jo de tu aniria alerta o no et dius Ros i ets el rei de casa teva, de ta mare, de la UGT i segurament d'alguna més?
A veure si qualsevol dia et cremen la cua mentre camines !

Anònim ha dit...

Podien anar pel sindicalista o per algun banquer que anava per la Calzada.

Artuditu ha dit...

Caram amb la falera de cremar Reis que hi ha per Girona capital! Sempre Endavant!
Amb tot, sort que va ser el rei ros i no pas el negre, doncs les haguèssim hagut de sentir de tots colors... negre inclòs :-)

Cosmorural ha dit...

Doncs pel que es veu no es que sigueu molt monarquics per les terres gironines. Fonts oficials (com has apuntat) diuen que si un curt circuit, pero males llengues diuen que els mes joves dels joves dels radicals separatistes....collons com puja el jovent! Nens i nenes petites que diuen als pares "anem a veure els reis" i porten mini-coctels molotov i quan ningu els veu i en mig de la bojeria...zas, ja esta cremant tot!
Es igual que sigui d'estirpe borbònica i arrel francesa, o que sigui d'estirpe magica i arrel oriental. Un rei és un rei i al rei se l'ha de cremar!!!!!

Maxi ha dit...

Collons!!. Ja tenia jo pensat que tindríem problemes aquestes nadales, i al final a pringat el pobre Rei Mag.
Estic segur que a Madrid deuen pensar que hi ha una conjura nacional-judeo-maçónica.
Al final la qüestió es cremar el rei, sigui el q sigui, ja q no ens deixen cremar fotos, doncs...
Serenitat senyors, Serenitat!!