dissabte, 26 d’abril del 2008

Tinc un somni

...
Tinc un somni: que un dia aquesta nació es posarà en peu i realitzarà el verdader significat del seu pensament: mantenim que aquesta veritat és evident per ella mateixa: que tots els homes han estat creats iguals.
Tinc un somni: que un dia sobre els turons vermells de Geòrgia els fills de qui foren esclaus i els fills de qui foren propietaris d’esclaus seran capaços de seure junts en la taula de la fraternitat.
Tinc un somni: que un dia fins i tot l’Estat de Mississippi, un Estat sufocant per la calor de l’injustícia, sufocant per la calor de l’opressió, es transformarà en un oasis de llibertat i justícia.
Tinc un somni: que els meus quatre fills viuran un dia en una nació en la que no seran jutjats pel color de la seva pell sinó pel seu caràcter. Avui tinc un somni.
Tinc un somni: que un dia allà baix a Alabama, amb els seus racistes despietats, amb el seu governador al que se li fa la boca aigua amb les paraules d’oposició i anulació, que un dia, just allà a Alabama, els nens i les nenes negres podran donar-se la ma amb els nens i nenes blanques en qualitat de germanes i germans. Avui tinc un somni.
Tinc un somni: que un dia tota vall serà assolida i tot turó i muntanya serà més accessible, els llocs escarpats es faran plans i els llocs tortuosos es redreçaran i la glòria del Senyor es mostrarà, i tota la carn juntament la veurà.
Aquesta és la nostra esperança....
Fragment del discurs de Martin Luther King, Washington, 28 d’agost de 1963.
Una mostra del llibre Palabras que cambiaron el mundo. 50 discursos que han fet historia.
El 4 d'abril va fer 40 anys dels seu assassinat.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Desperti's del somni senyor Camil, i veurà en Carod i en Puigcercós apuntalant l'amic de la ministra de Defensa d'Espanya a la presidència de la Generalitat.

Anònim ha dit...

Els somnis s'han de fer realitat , així que noi apuntat´t al carro i surt de l'aletargament de la UGT que no et porta enlloc (i menys ara que no pots donar la imatge a Girona,) i passa't a la política de veritat.Atreveix-te a fer el salt i no busquis la seguretat en la invisibilitat.

Anònim ha dit...

segur que fas millor feina a la UGT fen creixer la consciència nacional en la base social, que entrar en les lluites pel poder dins erc

Anònim ha dit...

Estas fent una bona feina!
Crec que el somni algun dia serà realitat a la nostra estimada terra.Així ho desitjo en cor i ànima i crec que compartim aquest espai i espero arribar a compartir aquest temps.

Camil Ros ha dit...

Un dels discursos més grans de l’humanitat, i per tant tot comentari que busca el pisuerga està fora de lloc. No busqueu el meu lloc, he decidit decidir per mi mateix,
El dret a decidir, el que volem pel nostre poble, cal aplicar-lo també a cadascuna de les de les persones que formem aquest país.

zahavahabbott ha dit...

Our HoF Voyage feature takes you on an epic journey all over the world. Follow a mom and daughter as they trek throughout the globe; unlocking cities, choosing up suitcases, and amassing pictures from well-known landmarks. The Baltic Times is an unbiased 토토사이트 month-to-month newspaper that covers latest political, economic, business, and cultural occasions in Estonia, Latvia and Lithuania. Using VideoSlots is also be|can be} easy due to its well-presented customer support service. This casino has a support department that can be be} reached by way of different means. Of the greater than 7 million households in the us who don’t have access to conventional bank accounts, no group is more impacted than Native Americans.