dimecres, 25 d’abril del 2007

1r de maig (I): cal mobilitzar-se

Quan arriben certes dates reivindicatives que són festa, surt sempre el discurs del perquè? manifestar-se, i aquests mateixos que ho qüestionen, després automàticament critiquen que hi havia poca gent, que manifestacions com la del 1r maig són antigues que ara en l’era del post-modernisme de disseny ja no toca.

Són aquest mateixos que no creuen i critiquen el paper del sindicalisme, però quan tenen un problema ells o la seva empresa està a punt de tancar, són més sindicalistes i més purs que tots els sindicalistes del món.

La coherència i el compromís és demostra cada dia, i dies com el 1r de Maig cal seguir sortint al carrer per manifestar-se. Hem aconseguit al llarg de la història del sindicalisme grans conquestes socials. Però encara patim moltes desigualtats en el mercat del treball, poden ser diferents de fa 100 anys, potser llavors és deien d’una altre manera, però per desgracia encara tenim precarietat, salaris baixos, accidents de treballs, discriminació per raó de gènere, d’edat o d’origen,...

Per aquests motius i molts altres cal seguir reivindicant un mercat de treball amb igualtat, ocupació de qualitat i salaris dignes.

Manifestació a Girona
1r de Maig a les 12h.
A la plaça de la Independència

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Més raó qu'un Sant!
Si senyor!
Ara només cal que et llegeixin molts, comparteixin el teu criteri i vinguin a la mani de l'1 de maig.
Que els governs entenguin que hi ha moltes coses per canviar, i que les patronals comencin a tremolar...
Compte amb mi pel dia 1.

Un sindicalero nouvingut!

DOLORS ha dit...

Estic totalment d'acord! Queden moltes reivindicacions per fer però sobretot queden moltes promeses incomplertes:ocupació estable, seguretat en el treball,igualtat i no discriminació,estat de benestar...això és el que ens prometia la teoria i el que tenim és salaris de -de 1000€,accidents laborals,discriminació per raó de sexe,de raça i una ocupació temporal molt més exagerada que fa uns anys!
Totes i tots l'1 de maig al carrer

Anònim ha dit...

l'1 de maig hem de sortir i demostrar que la classe treballadora encara existeix

Anònim ha dit...

A mobilitzar-se tothom.
Però vosaltres els sindicats els primers.

Anònim ha dit...

Anónim,
No dubtis que els dels sindicats hi serem, però us necessitem a tots!!!
Així doncs no feu festa i veniu el proper dimarts!
Ensenyem al món que som molts que volem canviar-lo...

Joan