divendres, 20 d’abril del 2007

Sant Jordi: la llengua i l’amor. 1r regal

Ja tinc el primer regal de Sant Jordi, va ser dimecres a primera hora d’una tarda plena de calor, com el calor que porta Sant Jordi, un passeig per la rambla com aquell qui va distret mirant a tot arreu.

El bon temps bé després del mal temps, tant pel cel com pels sentiments, l’amor és com la pluja que cantava el poeta, tot dient: al meu país la pluja no sap ploure: o plou poc o plou massa; si plou poc és la sequera, si plou massa és la catàstrofe.

Qui pogués navegar en una mar plena d’onades passatgeres, i una tramuntana que t’empeny cap un més enllà feliç per damunt de l’adversitat dels moments. Qui pogués mirar més enllà d’ahir, segurament l’ahir i el demà serien més feliços.

Sant Jordi ja ha tornat, és un moment pel país i per l’amor, per l’amor i pel país, mai dues realitats havien estat una, m’estimo tot allò proper, estimo per: desig, amistat, fraternitat, solidaritat, i sobretot per amor a les persones i la terra que ens fa ser com som, amb la nostra llengua i amb el nostre pensament lliure.

El 1r regal de Sant Jordi, mireu foto, va ser tornant de Barcelona a Girona, després de l’estrès barceloní, no hi ha rés millor que relaxar-se comprant els llibres per regalar, però aprofitant l’avinentesa, em regalo a mi mateix dos llibres 2x1, Cien años de soledad, edició commemorativa, diuen que amb l’edat i la vida que porto aquest és el meu futur, jo crec que no, ara bé, una soledat compartida amb els/les que vols compartir voreja el paradís. L’altre regal és l’obra completa, poesia i prosa, de Joan Salvat-Papasseit, per seguir estimant el país amb tota la fermesa. Un regal com si em conegués de tota la vida, literatura de la bona i poesia per somiar en un futur lliure.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que el bon temps en sentiments et duri tota la vida,és un desig de Sant Jordi.
I mai estaràs sol, perquè tot i que t'agrada la solitud també la saps compartir a gust.
En quan a les lectures cada dia esculls millor.Les d'avui són obres de la vida i per la vida.T'engrescarà la poesia.

Anònim ha dit...

Has comprat "Els llibres per regalar" dius?
Això vol dir que tens més d'una estimada per regalar rosa i llibre?
Deuen ser quasi-amor?