dissabte, 3 de novembre del 2007

Si Sant Narcís aixeques el cap

Durant deu dies hi ha unes mosques que piquen a la gent de Girona i voltants, provocant uns símptomes que profanen els principis del seny, l’ordre i el que diran gironí.
No es treballa o molt poc, i per dissimular es fa una fira de mostres, i es volta de dia i fins i tot de nit; es beu, es fuma, es va amb dones i homes; no es paren de muntar sopars amb poca aigua i molt vi; la Devesa és ocupada per tot de maquines estranyes que hipnotitzen als nens i les nenes i no voldrien marxar d’allà en tot el dia; una mica més enllà a la Copa s’ajunten totes les malediccions la gent jove i no tan jove, tot i el fred, no paren de beure, ballar, menjar i fins i tot lligar al voltant d’unes barraques; tota la ciutat, o aquest poble gran com diu algú, plena de parades per provocar el consumisme del menjar, d’artesania, fins i tot durant el dia dels difunts es fa el sacrilegi de deixar la ciutat en mans d’aquesta gent de mal viure que són els pintors.
La perdició ocupa tots els espais de Girona, les mosques emprenyades per ja fa molts temps que no venen els francesos i els pocs que arriben venen a xalar i ni un pensament de profanar Sant Narcís, es dediquen a infectar arreu del mal de la pesta de la festa i la rauxa.
La veneració de Sant Narcís s'ha convertit en la perversió permanent, la gent riu i s’ho passa entre bé i molt bé, convida a gent d’arreu que vinguin a disfrutar també. Sant Narcís no s’hagués imaginat mai que el seu assassinat seria motiu de festa, o potser és la maledicció pagana, per haver dormit ell i en Fèlix a casa de la prostituta de religió pagana Afra i haver-la convertit al cristianisme. Sort en tenim que uns quants el dia 29 li fan una santa missa per dissimular del mal que infecta tot Girona.

3 comentaris:

Jesús Badenes ha dit...

Si que és una bona perla! He rigut molt.

Anònim ha dit...

OK, però la perla deu ser negra!

El que passa és que alguns quan "bevem" no hi "veiem".

;-)

Anònim ha dit...

Jo també he rigut molt.
I et faltava dir que a alguns la ressaca els durarà tota la propera setmana.

Petons