dimecres, 6 de febrer del 2008

Creix la precarietat laboral

Aquest més de gener per si no fos prou amb la pujada de l’IPC del desembre i de l’atur del gener. Ens trobem una altre dada preocupant, es redueix la feina fixa, no se li ha donat tanta importància, com a les altres dades, i és fonamental si volem construir un mercat de treball de qualitat i que pugui fer front al repte de la competitivitat de les empreses hi ha l’internacionalització de l’economia catalana.
El mes de gener del 2007 es fan fer 5058 contractes fixes a Girona, el gener del 2008 només se n’han fet 3971. En el cas de Catalunya la situació és la mateixa el gener del 2007: 51724 contractes fixes el gener del 2008: 43350 contractes. Aquesta dada és dolenta però si la sumem amb la contractació temporal la cosa es planteja pitjor. El gener del 2007: 15000 contractes temporal a Girona i 194853 a Catalunya, el gener del 2008: 15562 a Girona i 201.398 a Catalunya.
El preocupant és com sempre la mala política de contractació de les empreses, ja que clarament és demostra que prioritzen la contractació precària per damunt de la indefinida. En un moment a on la gent i el mercat de treball necessiten estabilitat, si volem crear un model econòmic competitiu, l’empresari actua de manera contraria.
Si volem canviar aquestes actituds empresarials, més que incentivar amb bonificacions la contractació fixa cal passar a un altre estadi: s’ha de penalitzar i gravar la contractació temporal permanentment, amb l’única excepció de les feines que veritablament siguin temporals.

3 comentaris:

Estela ha dit...

ja veig que la cosa està complicada.Bé Camil, volia aprofitar per felicitar-te, espero que et vagi molt bé a Barcelona, a més que et puc dir jo? que sóc xava de naixement! Una abraçada.

Vida quotidiana ha dit...

Doncs podríem començar per les administracions públiques, que són les campiones a tenir a gent en precari. I t'ho diu un que, després d'estar set anys encadenant contractes d'obra i servei a l'administració pública, va cansar-se i marxar a l'empresa privada per poder tenir, per fi, un contracte indefinit.

Els afectats ha dit...

No sols precarietat hi ha a les administracions públiques, també hi ha mobbing, discriminacions, amiguismes ... Estem promovent una associació d'afectats per la política laboral de l'Ajuntament de Barcelona per lluitar contra aquests casos.
Més informació a www.afectats.blogspot.com