dilluns, 2 de juny del 2008

Jornada Mundial per un treball digne

La Confederació Sindical Internacional CSI organitza pel 7 d’octubre d’enguany la Jornada Mundial per un treball digne, els sindicats d’arreu del món han d’organitzar actes d’ara fins el 7 d’octubre centrant-se sobre temes com: drets laborals, abolició de la pobresa i les desigualtats.
“La globalització afavoreix a alguns, però centenars de milions de dones i homes és queden al marge. Amb un sistema mundial incapaç de plantar cara a la major part de les necessitats fonamentals, com aliments assequibles, la necessitat de donar un enfocament completament nou a la globalització és més urgent que mai. La Jornada Mundial pel Treball Digne representarà una important mobilització internacional en la campanya per a fer del treball decent i la regulació de l’econòmia mundial una realitat en lloc de l’actual idea fixa de creure en les denominades solucions del mercat” aquestes declaracions de Guy Ryder, secretari general de la CSI, ens han d’animar a mobilitzar-nos hi ha treballar per un món sense injustícies.
Mentre escric o llegiu aquest escrit, des d’aquest racó de món a on els drets i el benestar existeixen, per nosaltres de ben segur incomplerts, en un altre racó la crisi alimentaria assassina molta gent, una mica més lluny en un altre racó hi ha sindicalistes empresonats per defensa el dret a la dignitat en el treball, tants racons de pobresa i desigualtats que cal eradicar.
Aquest racó del primer món cal que deixi de mirar-se el melic, no és suficient en que un estigui bé. La llibertat i la igualtat no pot ser plena, mentre les lleis del mercat generin fam i explotació laboral.