dijous, 12 de juny del 2008

UGT demana Treball que no accepti ERO i acusa empreses d'exagerar la situació

Barcelona, 12 juny (EFE).- El secretari de coordinació sectorial d'UGT, Camil Ros, ha demanat a la Generalitat que no accepti cap ERO temporal motivat per la vaga de transportistes perquè no estan justificats ja que es tracta d'una situació puntual i no de força major i ha acusat les empreses d'"exagerar la situació".
Seat ha anunciat que avui presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de dos dies de durada que afectarà a 8.806 treballadors a causa de la paralització de la producció a falta de subministrament a causa de la vaga de transportistes, i l'empresa Sharp Electrònica Espanya també ha presentat un altre ERO temporal a la seva fàbrica de Sant Cugat, que afecta a 387 treballadors.
En declaracions a Efe, Ros ha indicat que cap dels ERO presentats o anunciats està justificat, pel que ha demanat a la Generalitat que "no els accepti" ja que no responen a causes de "força major", sinó que es tracta de causes "puntuals i conjunturals" perquè les empreses que els han de subministrar no ho fan.
Per a Ros, no han de ser els treballadors els qui paguin els "plats trencats" d'aquesta situació ja que si s'accepta l'ERO aquests treballadors van a l'atur, cosa que els suposa una retallada de sou i cotitzacions.
En aquest sentit, Ros considera que els ERO són innecessaris perquè en el marc dels convenis col·lectius i convenis d'empresa es poden negociar mesures de flexibilitat, com recuperar les hores que es deixen de treballar, i ha recordat que, concretament, Seat ja les té, a més d'indicar que és en aquest escenari on els sindicats estan disposats a negociar.
Ros ha acusat les empreses d'"exagerar" perquè "s'està treballant i la situació no és per parar la producció", ha denunciat la "voràgine" que intenta buscar alarma i conflictivitat social i ha apuntat que "tampoc n'hi ha per a tant". EFE

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No n'hi ha per tant!!!! Avui he anat a Mercadona i no hi havia res de verdura ni fruita.
No deixeu que facin tancaments per aquests dies.
Treball ha de ser conscient que no són els treballadors que han de perdre sempre.

Camil Ros ha dit...

per estar dos o tres dies sense menjar verdura,fruita o peix no passa res. s'ha exagerat la situació, avui en tenim la prova.
Ahir a mercadona faltava aliments, en canvi al mercat del lleó el faltava no eren productes sinó la gent.

Unknown ha dit...

Avui haig llegit el teu comentaris que varen sortir publicats a la Vanguardia amb dia 22 de Juliol, i la veritat que com a empresari del sector industrial cada dia estic més sorprès de l'ignorància sindical sobre el tema. Jo abans que empresari haig estat assalariat i t’asseguro que tinc els dos punts de vista, la meva recomanació és que muntis una empresa tant aviat com sigui possible, perquè t’aportarà un punt didàctic que ara no tens, si dones per fet que és tan fàcil i que som deslleials t'aconsello que recomanis a tots els treballadors que en muntin una i llavors potser ho començarem a entendre. El problema numero 1 és que el marc laboral espanyol i el model productiu esta totalment obsolet i el més lamentable és que els sindicats realment no esteu treballant per aconseguir nous llocs de treball, sinó per mantenir els privilegis dels que ja en tenen un, “això si que es visió de futur”.

Camil Ros ha dit...

oscar serret,
quan vulguis si sortir de l'anonimat parlem i discutim el que vulguis, jo dono opinions i dono la cara, ja ser que la veritat absoluta només la tenia els empresaris i que quan algu us porta la contraria l'únic argument que tenia es tractar-nos d'ignorants, segurement ets empresari i segurament i una mica respecte tambe et falta.
a la pagina web de la UGT.cat tens l'informe que vam presentar aquí situem que dels 100.000 llocs de treball que s'han destruit a l'industria entre el 2008 i el 2009 el 60% d'aquests van abans de la devallada del PIB de l'industria, per tant abans es va acomiadar que mirar de trobar sortides.
Des de l'UGT de Cat ja al 2008 va presentar un pla de rescat de l'industria catalana, hem presentat propostes de gestió de la flexibilitat tant individual com col·lectiva, propostes pel canvi de model productiu, propostes per la formació professional.
la resposta de la patronal demanar abaratir l'acomiadament, la resposta del govern la reforma laboral

Unknown ha dit...

Encantat de quedar amb tu, respecte a la veritat absoluta no existeix, el que més se li assembla esta al mig,respecte donar la cara ja l'haig donat que per això haig escrit al teu bloc i surt el meu nom, veuràs que soc del mes creatiu i també veuràs que l'empresa que tiro endavant contra viento i marea es creadora neta (i bastant de llocs de treball en el segment de alta tecnologia). Respecte al que hem falta respecte, dons be, permet-me que pensi el mateix de tu desprès de les teves declaracions al diari, tenen un cert punt de gratuïtat ,

Per altra banda, penso que soc de mires obertes i per davant ja haig dit “sistema productiu i laboral obsolet” que jo tambe el pateixo, però d’altres maneres a les d’un treballador. Per tant també soc molt conscient de la falta de mires d’una bona part del sector empresarial català. Continuo recomanant que si ho teniu tant clar quina és la solució desde UGT creeu una empresa i proveu el marc legal espanyol , jo ja haig vist uns quans que van començar a l’esquerra i es varem moure a la dreta.

Respecte les mancances històriques les sabem tots: que falta formació ja ho se, que es tenen que abandonar sectors de poc valor afegir ja ho se, que es te que invertir en R&D ja ho se... però també se que el model laboral espanyol està basat en lleis de la primera etapa franquista i esta totalment desfasat i a la llarga incentiva l’apalancament del treballador, ja que el desorbitat de les indemnitzacions crea impunitat (com a treballador de gran multinacional que vaig ser, en algun moment era al•lucinant la falta de professionalitat d’algunes persones i que a damunt eren companys meus), jo no crec en l’acomiadament lliure, un empresari te que lluitar per la seva empresa i per la seva gent i fins a un cert punt les indemnitzacions “motiven als empresaris poc motivats” però no confonguis els privilegis amb els drets. Al final hi ha dos formes de arribar a la catàstrofe: obviant la evidencia o evitant lo inevitable, nosaltres triem i per desgracia en aquest país això es diu atur.
Un altre detall, crec que desprès de la criba de l’any passat en general l’empresariat que queda és de bastanta qualitat i amb moltes mires, per tant no ens posis a tots al mateix sac.

Si vols fer un cafè amb mi digues i encantat, a lo millor en traiem alguna cosa bona, enrocar-se gratuïtament en una posició no aporta res.

Camil Ros ha dit...

Oscar,
quan vulguis ens veiem, el meu correu és camil@camilros.cat. Quan deia l'anonimat, és perquè el teu perfil no esta disponible, i molta gent sota l'anonimat o el perfil no disponible és dedica a dir de tot, si no és el teu cas perfecte a mi m'agrada dscutir i compartir, no m'agraden els blancs i negres, sinó tots els grisos i tots els colors.
Crec que aquest pais només pot avançar amb una industria potent i amb qualitat amb la seva ocupació, veuras, en l'estudi, que més enllà dels titulars el que diem tè com a minim la seva solidesa estadistica, les estadistiques no són veritats absolutes però marquen tendencies.