dissabte, 28 d’abril del 2007

1r de maig (II): salaris dignes per tothom

Un terç de la gent que treballa tant a les comarques gironines, com també en el conjunt de Catalunya, cobra a final de mes 1000€ o menys. Quan el nivell de vida cada dia és més car, els tipus d’interès pujant, les guardaries moltes no són ni publiques ni gratuïtes, la inflació incontrolada, els lloguers són un atracament, comprar casa està més a prop del miracle que d’un dret,el preus de les residencies per a la gent gran,...

Treballar ha de ser una eina pel progrés social, perquè cada dia tothom puguem viure millor, i actualment en molts casos l’esforç del treball no és remunera’t dignament. Sindicalment la UGT hem obert un procés de reivindicació i mobilització, que no s’acaba demà, sinó que és permanent i que esperem que mig termini puguem aconseguir que cap persona no cobri menys de 1000€.

Ho reivindicarem en tots els convenis col·lectius, siguin de l’àmbit sectorial i territorial que siguin. Al mateix temps també cal demanar al govern de l’estat que situí el Salari Mínim Interprofessional en els 1000€ aquest és l’objectiu final, però mentrestant no podem esperar i hem decidit actuar a tot arreu.

Els grans objectius sindicals no s’aconsegueixen d’avui per avui, tenen un recorregut més llarg, però si no es comença segur que no s’aconsegueixen les coses. La UGT de Catalunya ja vam demostrar l’any 98 que són possibles els canvis, en aquell moment mitjançant una ILP vam demanar que la gent que treballava a les ETT’s cobres el mateix que la resta, no és va aconseguir al moment però quatre anys més tard si, sinó haguessim començat s’hauria aconseguit? I així mateix passarà amb la reivindicació dels 1000€, si tothom ens impliquem ho aconseguirem, la UGT de Catalunya ja s’ha implicat ara et toca a tu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

aquest és un problema real que molts ens trobem a final de mes. endavant

Anònim ha dit...

1000 €?,si no se´n té per res, haurieu de demanar d'entrada 1000 pel salari mínim i 1500 pel que treballa en qualsevol feina,no diuen que el treball dignifica?