dimecres, 19 de març del 2008

1000 € a l’administració pública

Ara farà poc més d’un any que la UGT de Catalunya vam situar el repte dels 1000 € com a salari mínim en la negociació col·lectiva, en un primer moment les crítiques perquè la proposta no era realista. Un any després podem afirmar que és un debat central en el mercat de treball i s’estan superant les expectatives, pràcticament no hi ha conveni que durant aquest any passat no s’hagi negociat els 1000€, en la gran majoria s’ha incorporat la proposta en diverses formes d’aplicació.
Situa els salaris d’acord amb el nivell de vida especialment en els salaris més baixos, ha de ser i per la UGT és una prioritat. Si l’estat espanyol apliques carta social europea al 100%, actualment el salari mínim seria de 1064 €, d’acord amb la comissió d’experts de la carta social, que situa el salari mínim de cada estat en el 60% del salari mig.
La UGT de Catalunya fem un nou pas endavant: volem que en tots concursos públics de les administracions públiques –Generalitat, diputacions, ajuntaments,...- les empreses que siguin contractades paguin com a mínim 1000€ a les persones que prestin els serveis.
L’administració pública ha de ser també un exemple de qualitat en el treball, i per tant no pot ser que els processos d’externalització i privatització s’acabin convertint en molts casos en més precarietat laboral, posem per exemple els serveis de neteja, atenció a la gent gran, seguretat,...
L’administració pot ser un agent generador d’ocupació de qualitat, si féssim un llistat de totes les empreses de serveis que treballen per l’administració i els llocs de treball que tenen per sota de 1000€ la llista segur que seria molt llarga.
Un nou repte per seguir construint un marc català de relacions laboral, a on l’eix central sigui l’ocupació digne i de qualitat. Salari mínim a l’administració pública: 1000€.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

on són les Medes?

Camil Ros ha dit...

de blanes a cadaques

Anònim ha dit...

Això si que hauria de ser una fita irrenunciable, la patronal ha tingut amb el fenòmen de l'inmigració, que per altra banda tant critiquen des de postures polítiques massa de dretes, l'excusa perfecte per a fer de facto una reforma laboral brutal.

També s'hauria d'afegir a aquest desig que la pensió mínima, de qualsevol tipus, estés també en el mateix llindar.

Salut i €