dilluns, 28 de juliol del 2008

Girona ha estat a l’alçada del bàsquet

El CB Girona, ha passat de les il·lusions dels triomfs, als dubtes de la continuat, i a la lluita per continuar a l’ACB. No ha estat possible, els perque’s són molts i diversos, depèn de l’opinió de cadascú sobretot amb la literatura i les llegendes urbanes i rurals dels darrers mesos.
La gent que ha dirigit el bàsquet ha estat buscant una bona alternativa per donar continuïtat al projecte esportiu i al mateix temps la seva viabilitat econòmica, el seu esforç ha estat adreçat que a Girona l’esport de primera línia tingui continuïtat tant des de la vessant esportiva com de promoció de la ciutat de Girona en concret i de les comarques gironines en general.
La Girona de les institucions, de l’esport i de la gent, fa anys va saber salvar una situació similar, ara no ha estat possible, perquè seria la pregunta. Segurament degut a que les principals institucions propietàries de la llicencia -Ajuntament i Diputació- no han estat a l’alçada i els ha mancat lideratge polític per poder superar una situació difícil, i la manca de lideratge no només era qüestió de posar recursos públics –que també- sinó d’implicar al màxim el teixit econòmic i empresarial gironí.
Ara ens trobarem d’altres institucions de l’estat que faran mans i mànigues comprar la llicencia i nosaltres hem estat incapaços de mantenir una situació que és podia mantenir, calia valentia i compromís institucional.El posicionament promoció d’una ciutat es mesura per moltes coses, i tenir esports de primera línia és una bona mesura, renuncia a aquesta situació és un error polític, alguns qüestionaran que es tinguessin que posar recursos públics sota conceptes d’austeritat i d’altres, crec que era necessari i que segurament serien millor invertits en el basquet,tant com esport com per promoció de la ciutat, que en d’altres coses que es fan en l’actualitat.
.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

No és manca de lideratge ,és simplement que alguns creiem que la promoció no s'ha de fer amb clubs privats com el basket, on tenen jugadors d'èlite que no són gironins,que no hi cantera de nois i noies, que ara estan en primera línea i potser el propers anys no.... els diners de l' ajuntamnet i de la diputació són diners de tots i per tant cal ser conseqúent amb el que es fan les despeses.No estic d'acord amb tu en l'escrit d'aquest bloc.

Camil Ros ha dit...

són maneres diferents de veure les coses, tot l'esport del de base fins al d'elit són privats, i a gent que diu que el bàsquet no està arrelat a Girona, en canvi tenim el Sant Josep de fa molt anys. Milers de persones han anat el Girona, estàvem en un moment molt bo, per fomentar l'esport de base del bàsquet, la mainada tria l'esport per referents el Girona amb jugadors com en Gassol ho eren, encara que no tingui rh gironí, no es tenia que deixar perdre aquesta oportunitat. Sense el suport de les institucions difícilment l'esport tindrà gran potencia. Agradi o no agradi perdre el CB Girona a l'ACB és un pas enrera.
El debat dels diners públics dóna per molt, jo també podria criticar tots els serveis que l'ajuntament privatitza o externalitza, aquest diners van a les comptes de resultats dels empresaris, molt d'ells tampoc són gironins, i a sobre precaritzen el mercat de treball dels treballadors gironins, que aquest si que en són de gironins.

Anònim ha dit...

T'equivoques Camil Ros ,calia valentia i compromís institucional i molts més diners dels que en aquest moment tenim les institucions públiques.Amb el diners de tots no s'hi juga!

Camil Ros ha dit...

Prefereixo equivocar-me, que tenir la rao absoluta, la/el que afirma que un altre s'equivoca normalment és una persona amb un punt o dos autoritari que no accepta la crítica, i amagar-se sota l'argument de que no hi ha diners o que no si juga al el diners de tots , utilitzar el terme jugar és perillòs, perquè potser vol dir que anteriorment s'ha jugat, que potser el deute és anterior a l'akasvayu,i fins ara s'havia fet com si no existis, potser si la pilota del deute és tant és per deisidia de les administracions propietaries de la llicència.

Anònim ha dit...

La gent que ha dirigit el bàsquet ha estat buscant una bona alternativa per donar continuïtat al projecte esportiu i al mateix temps la seva viabilitat econòmica,segur???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????La Catalunya que realment sap cap a on va es prepara per a la crisi i fuig de proclames d'optimisme pueril que el partit als Governs --local, provincial, nacional i estatal-- s'entesta a fer-nos compartir.Això és el que hi ha!

Àlex Sáez ha dit...

A mi m'hauria agradat que és lluités més per mantenir el que crec era un patrimoni de la ciutat i del conjunt de les comarques, a més d'una de les plataformes de major projecció de la nostra ciutat a nivell nacional i internacional.
Potser el resultat hauria estat el mateix però molta gent a Girona va tirar la tovallola abans d'hora, i evidenment no culpabilitzo d'això a les institucions.
Des del club s'ha lluitat incansablement fins el final per trobar solucions i sovint ha faltat solidaritat i ajut. La desaparició del bàsquet es un fracàs col.lectiu que només el pas del temps ens en donarà la dimensió i la pèrdua no només pel que significava sinó també per l'intangible de no haver pogut entre tots mantenir un projecte de prestigi.

Anònim ha dit...

I tu que perteneixes a la cúpula socialista no hi has pogut fer res de res?
De Madrid havies d'haver tret diners i no pretendre que les persones de Girona haguéssin de posar-hi diners.
A Girona,havent de pagar l'auditori,havent de estar a l'aguait que el centralisme de BCN no ens agafi res ja en tenim prou