dimecres, 30 de juliol del 2008

La banca sempre guanya

Hi ha frases i dites populars que amb el temps canvien i n’hi ha que passi el que passi sempre l’encerten, aquest és el cas de la banca sempre guanya, acaben de sortir els beneficis del 1r semestre del 2008 i la banca sempre guanya, malgrat la situació econòmica de bona part dels mortals.
Tenim les dades de les 5 primeres entitats financeres de l’estat, algunes guanyen més que el primer semestre del 2007 com el Santander un 6,1%, el Popular un 10,1 i Caja Madrid un trist 1,1% , les dos restants que no guanyant tant són La Caixa amb un menys 13,7% i el BBVA amb un 7,9% menys.
Per acabar-nos d’il·lustrar, aquests tants per cents que suposen en milions d’euros de benefici net: Santander 4730; BBVA 3108; La Caixa 1060; Caja Madrid 1084; Popular 674,7.
I després és que si la crisi financera, que si el problema del interbancari i la liquidesa dels bancs i caixes, els bancs central europeu i americà a injectar diners perquè sinó pot petar tot el sistema, i el resultant és que els han injectat diners per seguir tenint els mateixos beneficis multitudinaris, a costa dels interessos que paguem de les nostres hipoteques i préstecs personals i també recargolant a les petites i mitjanes empreses.
Aquí està la diferència de com diria la cançó de Paco Ibañez “el poder es don dinero...”, ells tenen un petit refredat i vinga tothom a corre a solucionar el seu problema, i mentrestant la resta de mortals pagant cada dia més car els aliments i el consum en general, amb una inflació pujada a la parra i el tipus d’interès i l’euribor pels núvols, però a nosaltres no ens podem baixar l’euribor o el tipus d’interès. Cagun déu les cabres que renegaria emprenyat el pagès de l’Empordà.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Parlant de bancs i caixes no hi ha res a fer!.La banca és un món a part i els trebalaldors no hi tenim dret, o has vist mai un treballador de la indústria, de l'hosteleria o de pagès jugar a borsa, això només els de professions lliberals, els empresaris i els ....sort que et vénen al pensament els pagesos de l'Empordà!!!!