dilluns, 17 de setembre del 2007

Cremar fotos és delicte? o totes o cap!

Trobo totalment desproporcionat la persecució que s’està produint per part de l’Audiència Nacional Espanyola, de tota aquella gent que critica la reialesa espanyola i el seu paper, parlo tant de les mobilitzacions de Girona i la crema de la fotos del rei com també del procés judicial obert contra el Jueves per la famosa portada.
Amb aquestes actuacions l’audiència nacional demostra que ella mateixa i la legislació que situa la casa reial per damunt del bé i del mal i que per tant és intocable, són estructures arcaiques no han estats capaces d’entrar en un model democràtic lliure i igualitari.
Evidentment no amago de meva condició de republicà, però aquests casos per damunt de tot no és una qüestió republicana i d’estar en contra de la monarquia espanyola, per monarquia i per espanyola, que també. Sinó que és una retallada de la llibertat d’expressió i de manifestació, publicar una portada provocadora o cremar unes fotos dels reis, és una provocació o un acte de rebuig, però crec que mai pot ser un delicte. A mi m’emprenyaria que cremessin una foto meva, ara de l’emprenyada al delicte hi ha un tros molt gran.
Si cremar les fotos del rei és delicte cremar qualsevol foto ha de ser també delicte, i per tant les presons estarien plenes de gent que ha cremat, estripat, llençat a les escombraries fotos,... d’aquella gent que en un moment o altre has rebutjat. Tal com van les coses arribarem que tirar-se un pet, prop de la casa reial, sera considerat com una bomba de destrucció massiva.
Deixant de banda les diferencies ideològiques amb les mobilitzacions de Girona, tothom hem de posar fre als atacs de l’audiència nacional per retallar les llibertat de poder criticar lliurement la monarquia espanyola i qui faci falta, quin perill hi ha en criticar, si criticar és una de les parts fonamentals de la democràcia.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Camil,una bona reivindicació!

També et pots afegir a la plataforma 6 d'octubre i de mica en mica anirem passes endavant:
http://www.6doctubre.cat/

lluis gamell ha dit...

Camil, comparteixo amb tu el republicanisme, i per això em preocupa que la defensa de la república vingui moltes vegades de fets com el del Jueves o la cremada de fotografies. Crec que ha arribat l'hora de plantejar un debat seriós sobre un canvi en el model d'Estat. A més a més crec que també ajudaria a resoldre el model territorial amb el reconeixement de l'autogovern de les nacions que configurarien la república federal. La qüestió es com fem que aquest debat no esdevingui un enfrontament no controlable.

Anònim ha dit...

Hola Camil.
El probleme, és que el rei com a cap de l'estat, està "protegit" per la constitució (ja ho vam veure amb el jueves) i no solsamente això, sino que té patent de cors.

A ningú se li ha ocorregut mai investigar com és possible que un senyor, que guanya 8 mil·lions d'€ l'any, hagi pogut amassar en 30, una fortuna de més de 2000 mil·lions €, sería per aquí per on jo aniria a buscar-li les pesigolles, el cremar una foto, vistos els antecedents, una irresponsabilitat que amb l'embrancida Españolista que vivim en l'actualitat, no podia acabar de cap altra manera.

Les coses s'han de fer amb cap!!

Salut i €

lluis gamell ha dit...

Eduard, segons el diari belga Het Laatste Nieuws, el rei d'espanya, designat el 1974 pel dictador Francisco Franco, és la tercera fortuna d’Europa, a nivell de monarquies, amb un munt total de 1.700 milions d’euros. entre els quals es troba el patrimoni heretat pel seu antecessor –Alfons XIII– i una fortuna personal d’uns 545 milions d’euros.

Aquest és un bon camí per poder discutir si la monarquia és el model de cap d'Estat adequat. Segur que no. Visca la República

Anònim ha dit...

una cosa és estar a favor de la república i una altra molt diferent, anar cremant fotos dels reis. Ho sento pero ho trobo de molt mala idea, això no ens porta ares, ésfanatisme.

Camil Ros ha dit...

d'acord que farem més republicans per la via pràctica de denunciar la pela que es gasten i espaculen.
Jo no hagues cremat les fotos, però tampoc accepto que això sigui un motiu de persecució policial i judicial. Com deien al Punt amb aquesta persecució també s'estan fent més republicans.

Anònim ha dit...

Camil estas en linia,seria bo que les personas que son govern Ajuntament,Diputacio,Governacio, Generelitat,tingesin la visio Republicana de aquet fet i de tots en general .FOC NOU I VIA FORA Mines

Anònim ha dit...

és de molt mal gust cremar fotos sigui de qui sigui, el primer que hem detenir és educació i respecte aaahhh i tolerancia.això no és tolerància.

lluis gamell ha dit...

Unes paraules d'Azaña, per veure la diferència entre el president d'una República i un monarca «Atravesaba yo una villa castellana. Era un día de fiesta o de feria; la plaza estaba llena de gente. (...) ¡Ah!, pero todo eso que, agradecido, a veces es penoso, nos hace salir de la plaza, y en la esquina había un hombre magnífico, un hombre de gran estatura, atezado, seco, que debiera ser, supongo yo, curtidor, con un enorme mandil de cuero que le caía desde los hombros hasta los talones. Apenas reclinado en un poyo de piedra, me vio pasar. Yo iba de pie. Me reconoció, me dirigió una mirada de desprecio sublime y no se movió. Desde entonces tengo por ese hombre una admiración tal que digo, éste es el hombre castellano que yo quiero. Pasa el presidente del Consejo de Ministros y él está con su mandil de cuero quizá con su hambre, y con su olímpico gesto castellano dice: "Somos dos iguales". Este tipo sustancial de vuestro país es el que hay que resucitar y restaurar».

zel ha dit...

El més fotut de tot és que n'han fet una via ràpida increïble de trobar, identificar, citar a judici el noi, i en canvi, judicis per delictes gravíssims, agilitzacions d'ordres d'allunyament per dones maltractades o nens desatesos, judicis de cobrament d'indemnitzacions que t'ha de pagar l'ajuntament o l'estat i mil casos civils més, tarden anys en fer-se, et pots morir sense haver sigut ni escoltat. Ara, le Roi i els seus que ni els toquin. Collons, que penquin, que baixin a la mortalitat terrenal.