divendres, 19 de setembre del 2008

Deures en política industrial

Article publicat a cronica.cat dins de la nova secció de Tribuna politica, col·laboració que s’inicia avui i que a de continuar cada divendres.

Mentre la Generalitat va posant deures a les empreses del que han de fer, potser primer caldria que ella fes els seus deures en política industrial.
Les empreses han d’apostar per la qualitat, la RDI i l’internacionalització, d’acord, però també la Generalitat en les seves contractacions de bens un hauria de prioritzar que els màxim de bens fossin produïts aquí.
Directament no és pot fer, ja que sinó el tribunal de competència ho podria invalidar, però indirectament si que es pot fer, com fan d’altres estats –el cas més proper és França-, només cal prioritzar la qualitat per damunt del preu, la creació d’ocupació en gent que està a l’atur, un tipus concret o especialització de producte,... i sinó és pot garantir tot el procés de fabricació que sigui el màxim possible.
La Generalitat és de les empreses catalanes que contracta més serveis i bens, entre d’altres bens tenim: mobiliari d’oficines i escoles, propaganda, cotxes oficials, uniformes, paper, bolígrafs,... i així molt més productes.
Si tots aquests productes o bona parts d’ells es produïssin a Catalunya serien generadors de riquesa i d’ocupació, i donarien estabilitat a moltes empreses i treballadors, especialment en períodes de crisi com els que estem patim en l’actualitat. Potser la Generalitat a part de dir el han de fer els altres, hauria de predicar en l’exemple fent política industrial per ella mateixa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que tu vols és que els catalans vagin bé i els altres que els donguin.Ets un radical d' ERC i aquests només teniu mires al melic. No entenem com continues sient "el queridísimo del PEPE" si no és pel fet d'alguna altra tema més que el propiament professional.Volies estar al seu costat, doncs ja hi ets.
Que us vagi bé a tots els sindicalistes de malamort que opineu i res hi enteneu.