diumenge, 21 de setembre del 2008

La muntanyes del mar

Recupero en el centenari de la Costa Brava, un escrit que faig fer l’any passat sobre les illes Medes, després d’estar uns dies badant davant d’elles -la foto també és meva, és des d'a on badava-, aquí el torneu a tenir, diuen que hi ha algun fragment en el Bar nafent de Torroella:

Les muntanyes que la mar va amagar, però no ho va aconseguir, elles sempre presents miris d’aquí o d’allà, sempre et veuen, cadascuna a la seva manera, tant quan el sol se’n va, com quan la lluna ve i les il·lumina a elles i la mar, tot descobrint també el despertar de la claror vermellosa del mati.Envoltades de la mar, sempre atentes a tot el que les envolta, vingui del nord o del sud, potser del riu enllà que arriba als seus peus, elles vigilen i et marquen amb un senyal intermitent cap a on cal navegar, per aconseguir el destí desitjat. La intermitència del senyal és l’instant de la decisió del rumb.La mar ens amaga el pla de les muntanyes, aquestes muntanyes de mar, que en el seu pla han creat i cuidat tots els colors del món. Han canviat els itzars pels peixos, les àligues per les gavines que el capvespre totes tornen a descansar, per l’endemà tornar a començar el viatge d’anada i tornada.
Tan a prop que us puc tocar, i tant lluny que no us puc abraçar, des de la sorra fina estant us miro, us escolto, no us puc deixar de veure-us, tant com m’agrada somiar en un futur millor encara. El desig de l’infinit és la ratlla blava de l’horitzó que hi ha darrera vostre, només cal arribar fins a vosaltres per ser més a prop dels somnis.

1 comentari:

DOLORS ha dit...

Camil,en el bar Nafent hi ha una exposició de fotos de l'associació Amics de la fotografia i hi ha una foto , per cert preciosa, deles illes Medes.En el marge inferior l'autor o autora hi ha escrit aquest fragment:
"Envoltades de la mar, sempre atentes a tot el que les envolta, vingui del nord o del sud, potser del riu enllà que arriba als seus peus, elles vigilen i et marquen amb un senyal intermitent cap a on cal navegar, per aconseguir el destí desitjat".
Evidentment, és un pàrraf del teu escrit!