divendres, 19 de desembre del 2008

Adéu a les 65h

L’enèsim atac per part del globalitzadors liberals per anar retallant drets laborals per aconseguir més beneficis empresarials ha fracassat, la proposta de jornada laboral de 65h ha estat rebutjada pel Parlament europeu.
La implantació de les 65h hagués suposat la desregulació total del mercat de treball europeu, en teoria el que te un dels índex més elevats de qualitat en l’ocupació el món, aprovar les 65h era donar tot el poder de l’ordenació de la jornada a l’empresariat, saltant-se qualsevol de les politiques laborals encaminades a l’igualtat, a la conciliació, o la qualitat del treball,... I per tant apropar les relacions laborals més als països de l’est en comptes de que ells s’acostin cap a nosaltres.
Aquest és un bon impuls pels que creiem que és possible construir una Europa com un espai de respecte, democràcia, llibertat, igualtat i amb un estat del benestar al servei de les persones. I un fracàs per aquells que volen igualar Europa per baix, amb retallada de drets socials i laborals, retallades d’impostos i màxima llibertat al lliure mercat per seguir especulant arreu i a Europa també.
No ha estat fàcil, tot i tenir l’opinió pública a favor i la majoria de la gent treballadora, els poders economics, les dretes, bona part del centre polític i alguns laboralistes ha fet cas omís del sentiment majoritari de la gent, ha calgut com sempre mobilitzar-se, aquest cop a part de les manifestacions tradicionals internet ha tingut paper clau, amb allau de correus als eurodiputats i tot tipus d’accions per la xarxa, la xarxa social europea ha funcionat, cal enfortir-la encara més.
Hem aconseguit aturar la retallada i cal començar una ofensiva social europea per no només aturar retallades sinó per sobretot construir una veritable Europa social.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

GRÀCIES A TOTS I TOTES LES QUE HEU FET POSSIBLE ATURAR AQUESTA BESTIESA!

I DE PAS BONES FESTES!

Anònim ha dit...

Els sindicats aquesta vegada us heu mogut a temps!
Gràcies per fer-ho bé!