dissabte, 6 de desembre del 2008

La raó de la mobilització

Quan la reivindicació és justa i la mobilització és contant, sense defallir ni a les pressions ni al pitjor enèmic que és la resignació, la majoria de vegades s’aconsegueix l’èxit.
La retirada de l’ERO de Nissan, fa dos mesos impensable per molts, però ni havien molts –els treballadors de Nissan- que van creure en les seves forces, s’han mobilitzat dia a dia, i és aquesta constància la que ha fet que finalment és retires l’ERO de Nissan, sinó l’empresa hagués acomiadat 1680 persones.
La pressió tant a l’empresa com a la Generalitat, perquè no acceptes un ERO d’una empresa que els darrers ha tingut beneficis i que les solucions tenien que ser temporals i que s’estan fent en la resta del sector de l’automoció.
Ara s’obre el veritable període de negociació –vegeu acord- un trimestre per trobar solucions a les baixades de vendes en l’automoció i a negociar un veritable pla industrial per garantir el futur.
No han guanyat només els treballadors de Nissan, sinó que hem guanyat tots, si s’hagués acceptat l’ero de Nissan, qualsevol empresa tingués crisi o no podia presentar expedient i anar acomiadant a la gent amb total impunitat, els treballadors de Nissan es jugaven la feina i la resta un precedent que hagués desregulat encara més el mercat de treball.