dimecres, 10 de desembre del 2008

Ofensiva sindical contra la crisi

Més de 4500 delegades i delegats sindicals de la UGT i CCOO ens hem trobat en l’assemblea per l’ocupació i la indústria, la primera ofensiva va ser la manifestació multitudinària del 5 de novembre, la segona aquesta assemblea, i si la situació de crisi continua igual de ben segur que hi haurà la tercera, la quarta i totes les que facin falta, els treballadors necessitem unitat sindical i ara més que mai, i que aquesta i serà, malgrat les diferència en els moments importants, com ara, sempre trobar el que ens uneix per damunt de tot el que ens pugui separar i sobretot dels que ens volem separar per així els treballadors esta en una situació més dèbil i així podem començar amb les retallades laborals i salarials.
La unió és la resposta que cal donar a la crisi, tant des de la mobilització com des de la negociació, cal fer propostes per demostrar que hi han solucions, ara al mateix temps cal una resposta clara als cants de sirena enverinada del model d’empresa i polític caduc i ranci, que ja ens comencen a situar les retallades salarials i més precarietat amagada darrera la flexibilitat.
Algunes fragments del discurs d’en Josep Maria Alvarez, secretari general de la UGT de Catalunya:
--els salaris no son els responsables de la crisi sinó l’avarícia i la falta de control de la globalització
-ens preocupa que algú cregui que la solució als problemes passa pels viatges o per seguir el dictat de les multinacionals. Sempre hi haurà un país a on produir sigui més barat que aquí. La nostra competència no ha de ser amb costos baixos, sinó en la base a la qualitat, la tecnologia i els nous productes.