dilluns, 22 de desembre del 2008

La nit de les lletres catalanes

Davant de cert discurs catastrofista sobre la situació de la llengua catalana, la nit de Santa Llúcia organitzada per Omnium Cultural ens demostra que no és així i que la llengua i la cultura catalanes estan ben vives.
Premis repartits arreu dels Països Catalans, escriptors d’arreu del país construeixen la unitat de la llengua catalana, sigui amb l’assaig, la poesia, la historia o la literatura. La màgia del llibre que s’obre davant teu per entrar en un món nou, pagina a pagina, lletra a lletra, vers a vers.
Una cultura a on la llengua és la columna vertebral de la cultura, però la música també construeix cultura així en ho va demostra en Carles Santos, o la cuina com l’art de la creació així en ho van demostrar un grup de cuiners catalans.
Una nit plena de cultura, una nit per seguir creien en un bon futur per la nostra cultura, només cal cuidar-la i cultivar-la, dels mots sobre aquell paper en blanc a l’ús quotidià, en el centenari d’Agustí Bartra recordem les seves paraules: La nostra cultura te la llum als ulls.