dimarts, 2 de desembre del 2008

El sou de les dones és un 73% menys que el dels homes

Així de clara és la discriminació salarial entre dones i homes, el salari mig anual de les dones és de 16000€ i el dels homes de 22000€ el que suposa una discriminació del 27%, però per si no fos poc ens trobem que el 26% de les dones cobra menys de 10000 mentre que els homes és del 8%, en aquest hi ha un ps important de les jornades reduïdes i a temps parcial, igualment si la discriminació no és directe és indirecte, ja que per assumir cargues familiars per independència econòmica i possibilitats de progrés laboral.
D’altres discriminacions laborals també ens les trobem en que els directius de les empreses de més de 10 treballadors cobren un 206,6% més que el salari mig 19680€, o que la gent amb contracte temporal cobra un 32,6% menys que la gent que té contracte indefinit. Tenim un mercat de treball que més que sumar progrés i qualitat en el treball, dia a dia va sumant més desigualtats i cada cop l’esquerda salarial es fa fent gran, aquí teniu un quants indicadors, extrets de l’enquesta d’estructura salarial a nivell de l’estat, amb les dades recentment publicades del 2006, segurament no han variat gaire respecte al 2008 i el perill real és que les diferències siguin cada cop més entre els que menys tenen i els que més tenen.

1 comentari:

DOLORS ha dit...

I les que estem en representació d'organitzacions o en càrrecs públics encara ens hem de sentir que deu ser per ser dona que ho hem aconseguit!En quin món tan masclista que vivim! Cal continuar treballant per una societat més justa, més igualitària i socialment més responsable!
cuida't!!