diumenge, 17 de juny del 2007

El vi del Cap de Creus, un vi d’una terra lliure

Dels punts més alts de l’Empordà, neix el nou vi Cadac -del celler martín faixó-, als cims del Cap de Creus, unes vinyes en un lloc privilegiat, neixen tocant el cel tot mirant el mar , arrelades en un terra feresta i esquerpa que fan irrepetible el seu paisatge i són pentinades i esmolades per la tramuntana en estat pur.
Des d’aquest paradís de l’Empordà, tot mirant la vila de Cadaqués neix i creix un raïm, que crearà un vi amb un cor profund d’història: de la terra, el mar i la tramuntana. Deixem reposar el vi en el nostre paladar, notaràs un gust irrepetible, amb un sensació de raïms arrelats a la terra de l’Empordà i a la mediterrània.
Per gaudir d’aquesta meravella del Cap de Creus podríem passar una nit a l’hotel Port Lligat, ens despertem tot mirant la Cala de Port Lligat -serà com si la nit l’haguessis passat a les golfes de la casa d’en Dalí-, davant teu aquella cala i el color blau fort de la mar, que banya i dona el color encisador de Cadaqués.
Després d’una bona passejada per la natura esquerpa i els carrers estrets i blancs de Cadaqués, anem a dinar al Restaurant Can Rafa, al vell mig del passeig de Cadaqués, allà menjarem un musclos del mateix cap de creus, unes tallarines amb oli all i julivert, un arròs amb cabra de mar, o el que vulgueu, però segur que tot el peix i marisc és fresc i de l’Empordà, i és allà a on coneixerem els propietaris del restaurant en Rafa Martín i la Carme Faixó, creadors del vi Cadac, i per tant el millor lloc per gaudir d'aquest vi.
La gent que coneixem en Rafa, sabem que la terra i el mar de Cadaqués, són la seva vida, i aquesta terra i el seu mar, ens porten productes selectes, com els millors vins i peixos, però que per aconseguir-ho cal cuidar, lluitar i estimar la terra. Aquesta terra catalana que la somia lliure com la tramuntana que ens acompanya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és tocar el cel amb les mans. Port Lligat, l'indret més bonic del món, segons el seu gran valedor -Salvador-. Un final de tarda de primavera des dels jardins de la casa del geni, és un luxe del que cal gaudir una vegada a l'any, almenys. Si a més hi afegeixes un bon vi, arrodoneixes el gaudi. Una altra possibilitat és desplaçar-te fins l'hostal del far i sopar un bon peix de roses, amb un vi de l'Empordà.

Anònim ha dit...

Tot té el seu encant, i per què no anar fins el bar-xiringuito de la mateixa platja de Cadaqués on anys enrera hi passaven hores molts pintors i artistes i seure en la cadira mig trencada, a la llum d'una lluna plena entre la sorra i el fosc blau del mar al capvespre, parlant dels somnis que han d'esdevenir o dels passats perduts, bevent un bon whiski o potser aquest any amb un bon gin-tònic o una ampolla de Cadac? i després pujar nit fosc cap a l'hotel de Port Lligat, no dubtant ni un moment de l'encant i de les possibilitats d'una nit embriagadora i ensisadora, per despertar a l'alba amb la tènua llum de la mediterrània.No diria que és tocar el cel amb les mans com diu l' Albert,crec que es viure en el mateix cel.

Anònim ha dit...

Veig que a més de bon gourmet ets un bon somelier.
Qualsevol dia pot sortir el sol en qualsevol lloc del món amb aquest vi