dijous, 17 de maig del 2007

Anglaterra no és Espanya

Que Anglaterra no és Espanya, fins i tot els espanyols de la Grande y Libre -que es creuen que tot és seu- hi estarien d’acord.

Perquè Anglaterra no és Espanya:

Doncs, no són el mateix perquè, mentre uns han tancat un procés de pau com el d’Irlanda, a Espanya ningú desitja tancar el procés de pau d’Euskal Herria, uns per feixisme i els altres per manca de valentia política. És la constatació que per damunt de l’ètica moral i política, que és entre d’altres coses treballar per la pau, hi ha l’enquesta electoral. La por d’uns a perdre vots i la dels altres d’utilitzar les víctimes per treure més vots.

Perquè segueixen sense ser el mateix. Doncs, perquè a Escòcia la força més votada es declara netament independentistes, i els anglesos respecten democràticament els resultats, i no es dediquen a proclamar el discurs de la por i del trencament. Mentre que Catalunya aprova un estatut que no trenca res, i el que la dreta espanyola no ha guanyat a les urnes catalanes, ni al congrés de diputats, volen que els hi arreglin els jutges amics del tribunal constitucional, i mentrestant l’esquerra espanyola no s’atreveix a donar passos cap a la construcció del seu estat federal espanyol, que ens han venut que farien.

Aquí per llei, ens deixen uns quants partits de futbol de costellada, allà tenen seleccions nacionals. I encara és l’hora, que algun fatxa punxi la pilota, perquè sinó juguem amb la seva, no juga ningú.

Mireu que els anglesos, mai m’han caigut bé. Entre altres coses que quan havien d'estar amb nosaltres el 1714, ens van deixar sols, per un plat de llenties congelades, que els hi van regalar els francesos d’abans, ara seria carrefour. Però si, que cal afirmar que tenen molta més cultura democràtica, de respecte a la diferència i cultura del pacte com a instrument de solució dels problemes, que tots nosaltres junts. L’exemple del procés de pau a Irlanda i les eleccions d’Escòcia, són dos clars exemples en majúscules de política, de cultura i de democràcia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En les municipals els independentistes faran un bon paper i de mica en mica força regidors i regidores en els Ajuntament, permetran arribar a la cultura democràtica tan necessària a les nostres terres,per ser com Escòcia o Irlanda

Anònim ha dit...

camil tens que tornar a la política, la politica et necessita. Recorda quan algu et va titllar de batasuno radical, per crear l'acampada, i ara ningú té c....ns de criticar-la. Et vas avançar al temps, ara et torna a tocar avançar-te el temps l'esquerra independentista no necessita més càrrecs sinó gent tu i d'altres que esteu en les vostres neveres.