dijous, 10 de maig del 2007

ELA i la UGT de Catalunya

Conèixer la realitat del sindicalisme basc de primera mà i la seva visió política és important. Molt mites político-sindicals queden trencats. Per això, que millor que aquest video amb l’entrevista que vam realitzar al secretari general d’ELA, publicada a Socialcat.

Des de l’any 1998 que hi van haver els primers contactes, i sobretot a partir de les 2006, en que de forma oficial, les dues direccions d'ELA i la UGT de Catalunya decideixen crear unes relacions estables. Per poder compartir tant experiències sindicals com d’anàlisi de les realitats polítiques i socials catalanes i basques.

La darrera trobada ha estat els dies 8 i 9 de maig a Barcelona. Hem compartir les informacions del sindicalisme internacional i sobretot hem parlat del Congrés de la Confederació Europea de Sindicats que tindrà lloc properament. Vam tenir un debat al voltant de les diverses realitats de negociació col·lectiva, d’acció sindical i de les eleccions sindicals d’ambdues nacions. I també en rebut informació de primera mà i amb coneixement real de com està la realitat del procés de pau. Com diuen ells no hi pot haver procés polític, si primer no hi ha procés de pau.


Després de totes les trobades entre ELA i la UGT de Catalunya, surto amb la sensació que els nostres models de sindicalisme social i nacional són molt propers, d’altres des del desconeixement afirmaran el contrari. Però si qualsevol de vosaltres, hagués estat present en les reunions, notaria que el nivell de coincidència i cordialitat, no és el políticament correcte. Sinó que s’està construint unes relacions sindicals molt solides.

Conèixer que la refundació ELA i especialment a mitjans del anys 80, els seus dirigents tenen una trajectòria ideològica d’un socialisme compromès nacionalment, és una novetat per a molta gent de Catalunya.
L'aztar ha fet quan ens vam reunir l'any passat a Barcelona, va ser el dia que ETA va anunciar la tregua i en aquesta darrera trobada l'acord polític a Irlanda. Potser ens haurem de reunir més sovint,...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure si encara serà la UGT de Catalunya qui ajudarà en el procés de pau!Molt bé aquestes trobades ambELA, això demostra que sou un sindicat obert i plural

Anònim ha dit...

i nacional?