dilluns, 14 de maig del 2007

Temps de flors a Girona

La Girona tancada, la que s’amaga mirant el seu melic. Durant aquests dies s’obre a tothom. Ens ensenya les seves escales i els seus patis de sempre, plens d’història. Allà a on la gent vivia i segueix vivint, la vida de sempre i per sempre.

Aquest dies la Girona B/Vella escull les flors per ensenyar-se. Les flors per a tot arreu del barri vell: les més grans i les més petites; amb punxes i sense; vermelles, blanques, grogues,...; el muntatge de disseny, quasi just davant de l'elaborat pel centre penitenciari,... Els temps de flors a Girona -encara que de moment el temps no acompanya-, deixa gaudir a tothom de les millors imatges i sensacions, que la historia i les flors juntes ens poden donar, al mateix temps que ens amaga allà a on encara no neix, ni creix el temps de flors.

Tothom passeja, dona voltes escales amunt i avall, mirant cap aquí i cap allà, dos fotografies a les escales de la dreta i tres al pati de l’esquerra. La gent arriba i més tard, cansada i eclipsada, se’n va. Hem ensenyat la Girona del temps de flors, la festa de la primavera.

Enguany que ens coincideix en campanya electoral, desitjar que el resultat de les eleccions porti una flor d’esperança, justícia i llibertat per a tothom de Girona i d’arreu. Com diu la cançó: cal que neixin flors a cada instant. Com diu el poeta: podeu tallar les flors, però no podreu aturar la primavera.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

amb aquest post ja podem donar-te definitavament la nacionalitat gironina. No és gironí només aquell que viu i treballa a Girona, sinó també aquell que en parla i n'escriu bé. tot i que el de B/Vella té moltes lectures.

Anònim ha dit...

I quan s'ha vist un post d'en k-1000 que no tingui moltes lectures?

Que potser no sabem tots que és un "trileru" de les paraules?

Coi algú podria apadrinar "trileru"!

Jeje

Nocturn de Chopin

Anònim ha dit...

Carai company que poètic!